Ομάδες EuroLeague: “Θέλουμε τον Παναθηναϊκο, αβάσιμες συκοφαντίες από τον κύριο Γιαννακόπουλο”

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι 10 ομάδες-μέτοχοι της EuroLeague τονίζουν οτι θέλουν τον Παναθηναϊκό στην διοργάνωση, αλλά τάχθηκαν εναντίον των σχολίων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

 δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εναντίον της EuroLeague και η απόφαση του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από την διοργάνωση, οδήγησε τις 10 ομάδες-μετόχους της διοργάνωσης στην απόφαση να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση, όπου καταφέρθηκαν εναντίον του ισχυρού άνδρα των “πρασίνων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Υπό το φως των τελευταίων δηλώσεων του κύριου Δημήτρη Γιαννακόπουλοου, οι ομάδες-μέτοχοι της EuroLeague θέλουν να αναφέρουν τα εξής:

1. Και οι δέκα ομάδες, χωρίς εξαίρεση, πιστεύουν στο πρότζεκτ της EuroLeague Basketball και συνεχίζουν να πιστεύουν.

2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, έχοντας επιτυχία χάρη στην ενότητά τους.

3. Η θετική εξέλιξη της EuroLeague τα τελευταία 20 χρόνια και κυρίως την τελευταία δεκαετία, έχει δυναμώσει την πίστη και την αποφασιστικότητα του γκρουπ να συνεχίζει να χτίζει στην επιτυχία του και να να φέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ στοεπόμενο επίπεδο. Η ανάπτυξη ήταν φανταστική στην έκταση, την επίγνωση και την παρακολούθηση της EuroLeague, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό έχει προσελκύσει συνεργάτες στο οικοσύστημα της EuroLeague, οι οποίοι βλέπουν την διοργάνωση ως το τέλειο μέρος για να αναπτυχθούν περισσότερο ως οργανισμοί.

4. Από το 2000 οι ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο στην EuroLeague έχουν θέσει τα υψηλότερα στάνταρ ακεραιότητας.  Αυτό περιλαμβάνει οικονομική και πειθαρχική διαφάνεια για να αναφέρουμε μόνο αυτά για τα οποία ερωτηθήκαμε. Αυτά τα standards μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων οργανισμών των αθλημάτων στον κόσμο.

5. Η Euroleague σύμφωνα με κάθε ανάλυση και προβολή, συνεχίζει να έχει μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική ανάπτυξη της. Οι ομάδες παραμένουν αποφασισμένες στο να συνεχίσουν και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να δώσουν μια διοργάνωση υψηλής ποιότητας στην ήπειρο σε μια διαρκώς αυξανόμενη βάση φιλάθλων.

6. Όλες οι ομάδες εκφράζουν την επιθυμία τους να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο δρόμο της Euroleague γιατί είναι μία ομάδα – αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης εδώ και 19 χρόνια. Παρόλα αυτά, oι επαναλαμβανόμενες και αβάσιμες συκοφαντίες από τον κ. Γιαννακόπουλο δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι ομάδες θα προβούν σε κάθε ενέργεια που θεωρούν απαραίτητη, ώστε να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και να βεβαιώσουν ότι η ομάδα θα συμμορφωθεί με κάθε υποχρέωση για την οποία έχει δεσμευτεί ως μέλος του συνόλου”.