Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα ο Κώτσιρας

Ο Παναθηναϊκός “καίγεται” για δεξιό μπακ ενόψει της επόμενης σεζόν κι όχι μόνο παρακολουθεί, αλλά φέρεται να έχει ήδη βολιδοσκοπήσει και τις προθέσεις του Αστέρα Τρίπολης για τον Γιάννη Κώτσιρα.

Μετά τα back-to-back “χτυπήματα” του Παναθηναϊκού, με ορίζοντα την περίοδο 2020/21, προτού “βγει” καλά-καλά η εφετινή σεζόν (Καρλίτος, Φραν Βέλεθ, Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα κι… οσονούπω Βιγιαφάνιες), αν υπάρχει αυτή τη στιγμή μία σούπερ προτεραιότητα μεταγραφικής ενίσχυσης για το “πράσινο” ρόστερ, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη θέση του δεξιού μπακ.

Εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός θα μείνει… ρέστος από επιλογές, πιθανότατα πριν ολοκληρωθούν καν τα ελληνικά play-offs. Ο Κώστας Αποστολάκης έφυγε ήδη για να μαζέψει δυνάμεις πριν ξεκινήσει την προετοιμασία του με τον ΑΠΟΕΛ στις 4 Ιουλίου, ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει «κλείσει» στην Ίντερ και μετά την 30η Ιουνίου θα “χαιρετίσει”, ενώ και ο Ματίας Γιόχανσον που είναι προς την πόρτα της… εξόδου, δεν είναι ακόμη σίγουρα, αν θα δεχθεί να παρατείνει για λίγες μέρες το συμβόλαιό του, που εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Αυξημένος ο βαθμός δυσκολίας για τον Τσάβι Ρόκα, που καλείται να βρει στην αγορά (μίνιμουμ) δύο δεξιούς μπακ κι εδώ και πολύ καιρό σταχυολογεί περιπτώσεις. Όχι μόνο από την ξένη αγορά (όπως αυτή του Ρικάρντο φαν Ράιν που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Sport24.gr), αλλά ακόμη κι από την εγχώρια. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί εδώ και μεγάλο διάστημα τον δεξιό μπακ του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Κώτσιρα.

Πηγές από την Τρίπολη μάλιστα, επισημαίνουν πως ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει μία πρώτη «βολιδοσκόπηση» προς τον Αστέρα για να μάθει εάν ο παίκτης είναι προς πώληση και ποια είναι η τιμή του, δείχνοντας ιδιαίτερα “ζεστοί” για τον 27χρονο μπακ, ο οποίος έχει καταγράψει 98 επίσημα παιχνίδια (με προσωπικό απολογισμό 2 γκολ και 9 ασίστ) την τελευταία τετραετία με την αρκαδική ομάδα.

Εάν κριθεί μάλιστα, πως οι αξιώσεις του Αστέρα είναι εντός του οικονομικού πλαισίου στο οποίο θα μπορεί να κινηθεί το «τριφύλλι», δεν αποκλείεται να γίνει αντίστοιχα και πρόταση για την αγορά του με ένα χαμηλό ποσό και υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Σε κάθε περίπτωση ο Κώτσιρας είναι εντός του μεταγραφικού «κάδρου» των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, με τον Ρόκα να έχει σημειωμένο το όνομά του σε περίοπτη θέση στο μπλοκάκι

ΠΗΓΗ: sport24.gr