Ο Γυθειάτης Λεωνίδας Μπουτσικάρης, φαβορί για Πρόεδρος της Σουπερλίγκας!

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης σήμερα στις 16:00 αναμένεται στις εκλογές της Σουπερλίγκας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Λίγκας, να τεθεί αντιμέτωπος με τον Αλέξη Κούγια.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος κατάγεται από το Γύθειο και ο οποίος σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της διοργανώτριας, αφού φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη πέραν του Παναθηναϊκού και των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Ο δικηγόρος στο επάγγελμα, Λεωνίδας Μπουτσικάρης είναι αυτή τη στιγμή ο Α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εκ των βασικών συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου από τη μέρα που ο δεύτερος αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ενεργά με το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό ειδικότερα.

Συμμετείχε στο εγχείρημα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και, μάλιστα, δημοσιεύματα της εποχής τον έφερναν στο ρόλο του μέλους της εφορευτικής επιτροπής στις πρώτες εκλογές του εν λόγω σχήματος το 2012.

Τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του Γιάννη Αλαφούζου με την «πράσινη» ΠΑΕ η ενασχόλησή του αφορούσε κυρίως τις νομικές υποθέσεις της εταιρείας ως συνεργάτης της Αθηνάς Μπαλωμένου.

Η παραίτησή της τον Σεπτέμβριο του 2017 έφερε τον Μπουτσικάρη στη θέση του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του Παναθηναϊκού, ενώ στο μεταξύ είχε ήδη αρχίσει και η επαφή με τα δρώμενα και σε παραγοντικό επίπεδο, αφού ήταν τακτικές οι συμμετοχές του στα συμβούλια της Super League στο πλευρό του εκάστοτε εκπροσώπου του Παναθηναϊκού.

Η ανέλιξή του στην ιεραρχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται ο άτυπος «νούμερο 2» της ΠΑΕ πίσω από τον Γιάννη Αλαφούζου, μονιμοποιήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας στη Λίγκα, ενώ συνδράμει και με τη νομική εμπειρία του όποτε καθίσταται αναγκαίο.

Αν και σχετικά νέος ποδοσφαιρικός παράγοντας, στα θετικά του συγκαταλέγεται η τεχνοκρατική του αντίληψη, η εμπειρία του ως νομικός, ενώ θεωρείται συναινετικός και ήπιων τόνων.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr