«Βόμβες» Βαζάκα: «Αποχωρεί ο Μελετίου από Ασπρόπυργο – Μονόδρομος η αναδιάρθρωση»

Μονόδρομο θεωρεί ο Γιώργος Βαζάκας την αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με σκοπό τη βελτίωση του αθλήματος και όχι τα χρήματα. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για την κατάσταση στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι πέρυσι έγινε… έγκλημα με την αναδιάρθρωση του Γιώργου Βασιλειάδη. Παράλληλα, έδωσε είδηση, ότι ο Γιάννης Μελετίου αποχωρεί από τη διοίκηση του Ασπρόπυργου, μην αντέχοντας άλλο το οικονομικό βάρος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαζάκα:

Για την αναδιάρθρωση: «Μιλάω με όλες τις πλευρές, ομάδες, ΕΠΟ, και όλοι οδεύουν προς το πλάνο με τρεις κατηγορίες: Super League, Super League 2 με δύο ομίλους και Γ’ Εθνική. Από πέρυσι που έγινε η αναδιάρθρωση του Γιώργου Βασιλειάδη, έγινε το μεγάλο έγκλημα. Όχι μόνο επειδή δημιουργήθηκε η Super League 2, αλλά επειδή ευνοήθηκαν οι ομάδες της Super League 2 που πήραν περισσότερα λεπτά. Έγιναν 2 κατηγορίες, με ενιαίο φορέα, αλλά από τη Football League ψηφίζουν μόνο τρεις ομάδες. Είχα πει από πέρυσι είναι άσχετοι και επικίνδυνοι όσοι έκαναν την αναδιάρθρωση. Την έκαναν από πάνω προς τα κάτω, αντί να ξεκινήσουν από κάτω. Η Football League ήταν η πιο αξιόπιστη κατηγορία. Αλλά τώρα οι ομάδες της Football League θα βρεθούν με οικονομικά προβλήματα. Θα έχουν οι παράγοντες πολλά προβλήματα. Η Super League 2 πήρε χρήματα, η Football League πολύ λίγα».

Στη συνέχεια έκανε την αποκάλυψη για τον Ασπρόπυργο: «Ο Γιάννης Μελετίου αποχωρεί από τον Ασπρόπυργο και το ποδόσφαιρο, γιατί το οικονομικό είναι πολύ μεγάλο βάρος. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην ομάδα, ίσως έρθει νέος παράγοντας».

Μιλώντας για το πώς θα πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση, σημείωσε: «Αυτό που είπε ο Άρης Παλτόγλου είναι το ιδανικό. Να υπάρχει μια εγγυητική κάθε ομάδας στην τράπεζα, για να φαίνεται ότι υπάρχουν τα λεφτά. Έτσι θα εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Για μένα που ζω από το ποδόσφαιρο και προσφέρω σε αυτό, δεν πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση για τα λεφτά, αλλά το πώς θα βοηθηθεί το ποδόσφαιρο. Ακόμα όμως και να γίνει η αναδιάρθρωση με μια κατηγορία δύο ομίλων, αρκετές ομάδες θα αποχωρήσουν».

Για τα τηλεοπτικά σε 32 ομάδες: «Υπάρχει θέμα. Στη Super League δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση. Στη Super League 2 μιλάμε για το προϊόν, σημασία έχει η ποιότητα, όχι η ποσότητα. Να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να πουλάει… Με τους δύο ομίλους, αυτό μπορεί να γίνει. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, ειδικά στον βορρά, όπου θα έχει πολλές ιστορικές ομάδες, όπως και στον νότο».

Πρόσθεσε ακόμα: «Είναι μονόδρομος η αναδιάρθρωση. Με έναν όρο, να είναι δοκιμαστική φέτος η κατηγορία, λόγω των πολλών προβλημάτων. Να πέσουν αρκετές ομάδες φέτος και του χρόνου να γίνει πρωτάθλημα 18 ομάδων. Με όλες τις κινήσεις που γίνονται, οδηγούμαστε σε μια αναδιάρθρωση με Β’ Εθνική δύο ομίλων. Αυτοί που λένε για το οικονομικό, δεν σκέφτονται το ποδόσφαιρο. Οι ομοσπονδίες κάνουν αναδιάρθρωση για να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν λύσεις για να βοηθηθούν οι ομάδες. Υπάρχουν τρόποι το κράτος να βοηθήσει στο κόστος τις ομάδες. Όπως φέτος υπήρχαν στη Football League παίκτες ερασιτέχνες, όπου οι διοικήσεις δεν είχαν να πληρώσουν ΙΚΑ γι’ αυτούς. Μπορεί και τη νέα σεζόν να πρέπει υποχρεωτικά να παίζουν τρεις παίκτες κάτω των 25, που δεν θα είναι επαγγελματίες. Έτσι θα μειωθεί το κόστος για τις ομάδες».

Για τον Ντάλα Κόστα που πήρε μεταγραφή στον Πανσερραϊκό: «Είναι καλός παίκτης. Είναι επιτυχία για τον Πανσερραϊκό. Έχει το εύκολο γκολ και μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη περιοχή. Είναι πλάγιος παίζει και στις δύο πλευρές, δεν είναι σέντερ φορ. Ο Πανσερραϊκός κινήθηκε έξυπνα, καθώς την ώρα που όλοι ασχολούνται με την αναδιάρθρωση, εκείνος κάνει μεταγραφές. Ο Πανσερραϊκός ταλαιπωρήθηκε, αλλά γίνεται πλέον σωστή δουλειά. Ο Πανσερραϊκός έχει βάρος, έχει φανέλα, έχει ιστορία. Από ότι μαθαίνω κάνει καλές κινήσεις και ο τρόπος που λειτουργεί δείχνει μεθοδικότητα και σοβαρότητα».