Κούγιας: Στημένο το Λαμία-Πανιώνιος. Παπαϊωάννου: Θα παρακαλέσω τον εισαγγελέα να δούμε ποιοι το έπαιξαν και τι το έπαιξαν

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για το Λαμία – Πανιώνιος, αποδίδοντας τον όρο “στημένο” στις δηλώσεις του Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ:

“Να παρέμβουν αυτεπάγγελτα:

1. ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας,

2. ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου,

3. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ,

για το στημένο από τον Μάντζιο παιχνίδι Λαμίας – Πανιωνίου, όπως το περιέγραψε στις σημερινές δηλώσεις του ο τίμιος και ευαίσθητος σε τέτοια θέματα ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λαμία Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Διάβασα πριν από λίγο τις δηλώσεις του ιδιαίτερα ευαίσθητου και τίμιου σε θέματα ποδοσφαιρικής ηθικής, νεοφερμένου αλλά αγνού ακόμα στο ποδόσφαιρο, Πανουργιά Παπαϊωάννου, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει τους συναδέλφους του ιδιοκτήτες ομάδων Super League, αλλά και τους φιλάθλους όλων των ομάδων, γιατί έδιωξε κλοτσηδόν τον Άκη Μάντζιο, περιγράφοντας μάλιστα το πως ο Άκης Μάντζιος σκόπιμα, για να ευνοήσει τον Πανιώνιο, αυτό κατάλαβα και αυτό κατάλαβαν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι, άφησε ακυβέρνητο το καράβι της Λαμίας και έτσι οι παίκτες έκαναν αυτό που αυτοί ήθελαν, δηλαδή να χάσει η Λαμία και να κερδίσει ο Πανιώνιος και έτσι τελικά κέρδισε ο Πανιώνιος και γι αυτό και δίνει συγχαρητήρια στο Αντέτζο, που εκ μέρους των παικτών δήλωσε ότι αυτοί έφταιγαν και δεν έφταιγε ούτε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ούτε ο Τσικνής και περιμένω μέχρι το μεσημέρι να παρέμβει ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας και να διατάξει αυτεπάγγελτη προανάκριση, για να διαπιστωθεί εάν είναι αλήθεια τα όσα δήλωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, περιμένω το παραπαίδι του Σαγόνια ο Θάνος Μπλούνας με τα 6 χιλιάρικα μισθό το μήνα στην ΕΠΟ να παραδώσει το περιεχόμενο της συνεντεύξεως του Παπαϊωάννου στους ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς, τον αγαπημένο του Λαϊνη και τον προϊστάμενο Σιμιτζόγλου, για να ασκήσουν ποδοσφαιρική δίωξη για στήσιμο αγώνα και περιμένω από την Επιτροπή Δεοντολογίας να επέμβει αυτεπαγγέλτως, ζητώντας από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ Αλέξη Δέδε να της παραδοθούν αντίγραφα της συνεντεύξεως Πανουργιά Παπαϊωάννου, για να διαπιστωθεί εάν πρέπει να τιμωρηθούν ποδοσφαιρικές ομάδες και φυσικά πρόσωπα για στήσιμο του αγώνα Λαμίας – Πανιωνίου, μετά την επώνυμη καταγγελία του ιδιοκτήτη της Λαμίας.

Επειδή στην Αθήνα και στη Λάρισα ακούγεται, και έφτασε και στα δικά μου αυτιά, ότι λίγο πριν συμπληρωθούν 60 λεπτά αγώνα στη Λαμία, κάποιοι μεγαλοϊδιοκτήτες της «συμμαχίας» τηλεφώνησαν στον Πανουργιά και του διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για την εικόνα της Λαμίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αμέσως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της απολύσεως του Μάντζιου (κατά σύμπτωση την ίδια ώρα έγιναν και κάποιες αλλαγές παικτών που φημολογείται ότι δεν τις έκανε ο Μάντζιος) τον οποίον είχε συστήσει στον Πανουργιά να τον προσλάβει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, όπως τον είχε συστήσει στο παρελθόν και σε εμένα και είχαμε κάνει και μια συνάντηση στην Βουλιαγμένη, τότε που ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν υπόδικος και με είχε πολύ ανάγκη, καλό θα είναι, γιατί υπάρχουμε και εμείς οι υπόλοιποι οι εκτός «συμμαχίας» πραγματικοί ιδιοκτήτες ΠΑΕ στο ελληνικό ποδόσφαιρο να ερευνηθεί από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα άμεσα και σε βάθος το τι έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι (καλό θα είναι να δούμε και το βίντεο του αγώνα), που έχει οσμή σκανδάλου και μου κάνει εντύπωση, γιατί μέχρι τώρα ούτε ο Πανιώνιος που θίγεται άμεσα ούτε κάποιος άλλος έχει αντιδράσει, λες και όλοι πρέπει να δεχτούμε πλέον ότι αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι είμαστε ίδιοι.

Με εκτίμηση και σεβασμό στον ευαίσθητο σε θέματα ηθικής του ποδοσφαίρου κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου,

Αλέξης Κούγιας

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω”.

 

Δηλώσεις Πανουργιά Παπαϊωάννου

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΛαμίαΠανουργιάς Παπαϊωάννου, άφησε υπονοούμενα για το ματς με τον Πανιώνιο, αν και όπως είπε «δεν μπορώ να μιλήσω με αποδείξεις για τίποτα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «FM 1», ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, είπε:

«Δεν χωράγαμε και οι δύο μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, ένας από τους δύο έπρεπε να φύγει. Δεν μπορώ να μιλήσω με αποδείξεις για τίποτα, αλλά γνωρίζω πως τα στοιχηματικά δύο μέρες το είχαν ξεσκίσει το παιχνίδι.

Κάποια στιγμή θα παρακαλέσω τον εισαγγελέα να ανοίξει και να δούμε ποιοι το έπαιξαν και τι το έπαιξαν. Είχαν κάνει τον Πανιώνιο Μπαρτσελόνα και τη Λαμία… Άνω Ραχούλα.

Είναι η πρώτη φορά που για τη Λαμία υπάρχει στο στοίχημα τόσο μεγάλη “ανωμαλία”. Δεν μπορώ να πω βέβαια ότι κάποιος το ήξερε».

Για την απομάκρυνση του Μάντζιου: «Τελειώνοντας το παιχνίδι δεν πήγε στη συνέντευξη. Εγώ περίμενα να έρθει να μου πει γιατί πήγε στραβά το παιχνίδι.

Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, είχε τα κλειδιά της ομάδας. Δεν μπορώ να πω ότι όφειλε να μου μιλήσει. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι πως είχε κάνει κάποιες δηλώσεις ότι ο Πανιώνιος είναι το σπίτι του.

Αυτό δεν μπορεί να το λέει δημόσια ένας προπονητής. Σπίτι του είναι η ομάδα στην οποία δουλεύει και δεν ήταν κατάλληλος και ο χρόνος που το είπε. Δεν έχω τίποτα με τον Πανιώνιο βέβαια».

Για τα διαδικαστικά με τον Μάντζιο: «Από όσο γνωρίζω ο κύριος Μάντζιος εξοφλήθηκε μέχρι και το τέλος της σεζόν. Μετά το ματς με τον Πανιώνιο θα καθόμασταν να ανανεώσουμε, εφόσον συνέκλιναν οι απόψεις μας σε κάποια θέματα. Περιμέναμε απλά να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και τυπικά».

Για τον Βόλο: «Όπως πήγαμε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση αυτό με τον Πανιώνιο, θα το πολεμήσουμε στα ίσα. Αυτό το παιχνίδι με έχει κρατήσει τρεις μέρες άυπνο και έχω κι άλλα προβλήματα, που δεν αξίζει τον κόπο στην τελική».

Για το μέλλον: «Το ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι αυτό που είναι. Να τελειώσει η χρονιά και θα τα δούμε. Κάποιοι παίκτες έτσι κι αλλιώς έχουν συμβόλαιο. Κάποιοι άλλοι μπορεί να συνεχίσουν.

Όλα κυλάνε ομάλα, αλλά υπάρχει μια θλίψη μέσα στην ομάδα από αυτό που έγινε. Είναι πεσμένη η ψυχολογία μας. Εμείς πάντως είμαστε ικανοποιημένοι από τους παίκτες.

Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, γιατί υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε περικοπές δαπανών για να επιβιώσουμε. Μια ομάδα επιπέδου Super League έχει τεράστιο κόστος και χωρίς φιλάθλους δεν βγαίνουμε πέρα».

Για την κίνηση του Αντέτζο να ζητήσει συγγνώμη: «Αυτό έπρεπε να το είχαν κάνει άλλοι πιο υπεύθυνοι, αλλά προτίμησαν να σιωπήσουν ή να φύγουν. Τουλάχιστον ο Αντέτζο έδειξε πόσο άντρας είναι, έχει άντερα και συναίσθηση αυτοκριτικής».