ΓΑΣ Σκάλας: Η Σταθάκη πρωταθλήτρια με καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα!

Με την νεανική ομάδα  5 αθλητών  μας εκπροσωπήθηκε ο ΓΑΣ ΣΚΑΛΑΣ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 που διεξήχθη στη Πάτρα στις 11-12 Ιουλίου. Εξαιρετικές παρουσίες και επιδόσεις για τους μικρούς αθλητές μας έχοντας ξεπεράσει, ακόμα μια χρονιά στην κατηγορία αυτή, τον εαυτό τους σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ αφήνοντας μεγάλες φιλοδοξίες και υποσχέσεις για το μέλλον.

Πρωταγωνίστρια η Δέσποινα Σταθάκη . Τι και αν δεν έχει κλίσει ακόμα τα 14, τι και αν έχει έναν ακόμα χρόνο στην ίδια  κατηγορία, κατάφερε με το άλμα της στα 5,66μ να πετύχει την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα της και τα αθλητικά προσόντα που διαθέτει,  είμαστε αισιόδοξοι ότι στο μέλλον θα δούμε σπουδαία πράγματα από αυτό το παιδί.

 

Η Γιώτα Σμπυράκου, αγωνίστηκε στον ακοντισμό και στην σφαιροβολία. Κατέκτησε την 6η και 5η θέση αντίστοιχα, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει εμφάνιση ανάλογη των προσόντων της. Κάθε αγώνας αποτελεί  το εφαλτήριο που χρειάζεται ο αθλητής για να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα όρια του. Δεν θα αργήσει να το πετύχει αυτό και τότε θα καταφέρει να πάρει αυτό που της αναλογεί ως αθλήτρια.

 

Ο Γιώργος Μυρίτης, ήρθε 7ος στο αγώνισμα των 200μ με εμπόδια, πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 29.00 δευτ ( 29,68 το προηγούμενο) σε ένα αγώνισμα στο οποίο ξεκίνησε να το ¨μαθαίνει ¨ στα μέσα του Ιουνίου. Η προσαρμογή του στο αγώνισμα  και η εξέλιξή του είναι ραγδαία προσμένοντας έτσι πολλά περισσότερα από αυτόν στο μέλλον.

 

Αυτή όμως που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η ομάδα της  μεικτής σκυταλοδρομίας 4Χ200 με τους Μυρίτη, Ζούμα, Σταθάκη, Μπατσάκη , οι οποίοι έκαναν μία εκπληκτική κούρσα , συνέτριψαν το ρεκόρ τους κατά 5 δευτερόλεπτα και πλασαρίστηκαν στην 7η θέση. Σε συνδυασμό  με το ότι τα ¾ της ομάδας θα είναι και την επόμενη χρονιά στην κατηγορία , οι υποσχέσεις και οι προσδοκίες για την επόμενη χρονιά φαντάζουν πολύ φιλόδοξες. Ανεκτίμητη  η συνεισφορά  στην ομάδα του Γιώργου Μπατσάκη , που με το πείσμα και το ανταγωνιστικό πνεύμα ανέβασε την ομάδα ένα σκαλί πιο πάνω καθώς και η αγωνιστική  παρουσία της Μυρτώς Ζούμα ήταν καταλυτική για να έχουμε αυτό  το αποτέλεσμα.

 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  για ακόμα μια φορά σε όλους τους αθλητές μας , καθώς  μας πρόσφεραν ξανά , στιγμές χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας τόσο στους γονείς όσο και στους προπονητές .  Η νέα γενιά  του συλλόγου  είναι εδώ και δείχνει ότι ο νέος κύκλος επιτυχιών  μόλις ξεκίνησε.