Γ’ Εθνική: Η προκήρυξη της περιόδου 2020-21. Oι ημερομηνίες. Ξένοι και νεαροί ποδοσφαιριστές

Αναρτήθηκε στο site της ΕΠΟ η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2020-21 – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – τα έγγραφα, δικαιολογητικά – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Δημοσιεύτηκε σήμερα από την ΕΠΟ η προκήρυξη, καθώς και τα έγγραφα και δικαιολογητικά των αγώνων πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής της περιόδου 2020-21. Όπως αναφέρεται, η νέα Γ’ Εθνική θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής

Από εκεί και πέρα οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Ιουλίου. Στην περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή τότε το δεύτερο σωματείο στη βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει δήλωση συμμετοχής έως την Τρίτη 04 Αυγούστου. Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε το τρίτο σωματείο στη βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει δήλωση συμμετοχής έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Ξένοι και νεαροί ποδοσφαιριστές

Ο αριθμός συμμετοχής ξένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα μιας ομάδας Γ’ Εθνικής παραμένει στους 4, ενώ υποχρεωτική είναι η συμμετοχή στην ενδεκάδα δύο παικτών γεννηθέντων από την 1/1/2000 και μετά. Όσον αφορά τους παίκτες άνω 33 ετών, επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα μέχρι 5.

Προβιβασμός – Υποβιβασμός

Ο καταρτισμός ομίλων θα γίνει μετά τη δήλωση συμμετοχής των σωματείων, όπως και ο καθορισμός των ομάδων και ο τρόπος που θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από κάθε όμιλο.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα 2021-22, θα προβιβαστούν από τις ΕΠΣ οι 53 πρωταθλητές και 3 δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων (Αθήνα, Πειραιά, Μακεδονία).