Διαψεύδει το υφυπουργείο για τα 12 εκατ. της νέας Β’ Εθνικής.

Κάποια αθλητικά site παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του Αυγενάκη και βάφτισαν την κρατική ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία ως χρήματα που αντιστοιχούν σε συμβόλαιο της ΕΡΤ για τη νέα Β’ Εθνική!

 

«Ο Αυγενάκης εννοούσε τα χρήματα ως έκτακτη ενίσχυση στα ερασιτεχνική σωματεία όλης της χώρας και όχι μέσω ΕΡΤ στη δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου», υποστηρίζουν από τη ΓΓΑ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε την Πέμπτη (23/7) στο γήπεδο του Ιωνικού στη Νεάπολη και είδε τα έργα που γίνονται εκεί.

Εν συνεχεία, προέκυψε η πληροφορία ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε λόγο για συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ της ΕΡΤ για τη Β’ Εθνική, κάτι όμως που διαψεύστηκε από τη ΓΓΑ το πρωί της Παρασκευής (24/7).

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως ο υφυπουργός ουδέποτε ανέφερε πως η ΕΡΤ είναι έτοιμη να προσφέρει συμβόλαιο 12 εκατ. ευρώ για τη Β’ Εθνική κι ότι ο Αυγενάκης μίλησε για την κυβερνητική απόφαση της έκτακτης ενίσχυσης στα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας, που ανακοινώθηκε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρόκειται για ενίσχυση 12 εκατ. ευρώ για τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ο τρόπος καταβολής της οποίας αναμένεται να καθοριστεί σύντομα με σχετική διάταξη.