Ομιχλώδες τοπίο στον Π.Σ. “Η Σπάρτη”

Πολλές οι ερωτήσεις των φίλων του Π.Σ. “Η Σπάρτη” για το μέλλον της ομάδας.

Το isports.gr για άλλη μια φορά σας ενημερώνει υπεύθυνα και έγκυρα μετά από το ρεπορτάζ που έγινε.

Ο Π.Σ. “Η Σπάρτη” δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου, σε αντίθεση με τις άλλες δυο ομάδες της Λακωνίας, τον Πανγυθεατικό και τον Άρη Σκάλας.

Δύο ομάδες που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας για το απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Από την Διοίκηση του Π.Σ. “Η Σπάρτη”, δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη πληροφόρηση για το τι θα γίνει την νέα περίοδο.  Το μόνο που υπάρχει μέχρι σήμερα είναι η αποχώρηση του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών.  Κάτι για το οποίο ενημερώνεστε συνεχώς από το isports.gr – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Βρισκόμαστε πλέον σε μια περίοδο που για όλες τις ομάδες ξεκινά η προετοιμασία αφού το ραντεβού για την πρώτη σέντρα στη Γ’ Εθνική δόθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την προκήρυξη που αναρτήθηκε στο site της ΕΠΟ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Οι φίλαθλοι του “Π.Σ. Η Σπάρτη” όμως αγωνιούν να γνωρίζουν τι θα γίνει με το μέλλον της.  Είναι άδικο προς όλους τους φίλους της ομάδας να έχουν περάσει 4 μήνες και να μην υπάρχει μια ανακοίνωση, ένα δελτίο τύπου, λίγες γραμμές που να περιγράφουν την κατάσταση και το τι μέλλει γενέσθαι.  Η τελευταία ανάρτηση στη σελίδα της ομάδας ήταν στις 3 Μαρτίου για τον αγώνα Κυπέλλου με το Αμυκλιακό.

Σύμφωνα με της πληροφορίες του isports.gr, πρόθεση του Προέδρου του Π.Σ. “Η Σπάρτη”, Γιώργου Σκαφιδά είναι να καταθέσει την αίτηση συμμετοχής για το πρωτάθλημα.

H δήλωση συμμετοχής όμως της ομάδας, έως το να χτιστεί και να κατέβει η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την πόλη της Σπάρτης στη Γ’ Εθνική, απέχει πάρα πολύ.

Το ενδεχόμενο να συνεχίσει η περυσινή διοίκηση χωρίς κάποια βοήθεια συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.  Σε αυτή τη περίπτωση το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Kαι η Σπάρτη να μην έχει ποδοσφαιρική ομάδα μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Αν όμως στην προσπάθειά που γίνεται, εμφανιστούν αρωγοί και άλλος/οι συμπαίκτης/ες τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν και η ομάδα θα κατέβει κανονικά.

Οι ημέρες περνούν, Τρίτη 28 Ιουλίου, και το ενδεχόμενο να χτιστεί μια ομάδα που να έχει αρχή και τέλος απομακρύνεται συνεχώς. Εξάλλου θα έπρεπε να έχουν αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες οι κινήσεις σχεδιασμού της.

Και όταν μάλιστα υπάρχει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ομάδα στη Β” Εθνική, την επαγγελματική κατηγορία – στην ίδια που θα βρίσκεται και ο Αστέρας Βλαχιώτη, αν δηλώσουν αδυναμία να αγωνιστούν οι ομάδες που έχουν ήδη θέση σε αυτή.  Ένα πιθανό σενάριο που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το άμεσο χρονικό διάστημα. Σε μια τέτοια περίπτωση πιθανόν να βρεθούν και συμπαίκτες όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις – επαγγελματική κατηγορία.

Κάτι το οποίο έγινε πέρυσι με την Καλαμάτα που ως δεύτερη του ομίλου της Γ’ Εθνικής, και παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε στα μπαράζ με τον Διαγόρα Ρόδου, ανέβηκε εν τελεί στη Football League, λόγω αδυναμίας συμμετοχής των Νέστο Χρυσούπολης, Ηρακλή, και Κρόνο Αργυράδων.

Οι εξελίξεις φυσικά τρέχουν και είναι πολύ πιθανό να τα δεδομένα να αλλάξουν προς το θετικό ή το χειρότερο σενάριο.

Το Λακωνικό ποδόσφαιρο οφείλει να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία εντός και εκτός γηπέδων. Είναι χρέος όλων όσων το υπηρετούν να υπάρχει υγεία και να μιλούν όλοι με κολακευτικά λόγια, όπως μιλούσαν κατά την περυσινή περίοδο για τις ομάδες της Λακωνίας.

Επίσης αν μια Λακωνική ομάδα δεν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, θα δοθεί δυνατότητα στον δεύτερο της Α’ τοπικής κατηγορίας,  τον Αμυκλιακό να συμμετέχει σε αυτή.

Το isports.gr θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Σαν αθλητικό Site της Λακωνίας, έχουμε στηρίξει τον Π.Σ. “Η Σπάρτη” και ευελπιστούμε να βρεθεί η λύση προκειμένου η ομάδα να κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.