Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση της ΕΠΣ Λακωνίας με τις ομάδες

Με μεγάλη συμμετοχή και σε πολύ καλό κλίμα έλαβε χώρα  η συνάντηση της ΕΠΣ Λακωνίας με τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων. 

Το isports.gr ήταν εκεί και σας παρουσιάζει όλα όσα ειπώθηκαν.

Σε μια συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκη Καρρά, τον αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της επιτροπής Πρωταθλημάτων, Σωτήρη Πουλικόγιαννη και τον Γενικό Γραμματέα, Θέμη Δογαντζή. Οι ομάδες έθεσαν τις ερωτήσεις τους και εξέφρασαν την γνώμη τους σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις διοργανώσεις της περιόδου 2020-21.

Στα αγωνιστικά θέματα έγινε σαφές ότι το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της περιόδου 2020-21 θα διεξαχθεί σε μια κατηγορία με τρεις ομίλους, στους οποίους οι ομάδες θα διαχωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης με τους τις ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις των ομίλων (3 συνολικά) ή με τις ομάδες που τερμάτισαν στην 1η και 2η θέση του κάθε ομίλου (6 συνολικά).  Δεν είναι αναγκαίο μια ομάδα να έχει διπλωματούχο προπονητή.

Από τους αγώνες κατάταξης θα βγαίνει ουσιαστικά ο Πρωταθλητής Λακωνίας.

Το Κύπελλο Λακωνίας της περιόδου 2020-21 θα διεξαχθεί σε νοκ άουτ αγώνες, δεν θα υπάρχουν όμιλοι.

Όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν υπάρχει κάποια οδηγία προς το παρόν από την ΕΠΟ και συνεπώς αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να καθοριστούν τα υγειονομικά πλαίσια κάτω από τα οποία θα διεξάγονται προπονήσεις και αγώνες. Κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα πρωταθλήματα υποδομών, για τα οποία θα γίνει νέα συνάντηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκτενής αναφορά έγινε στα οικονομικά ζητήματα.

Εκτός από την ενίσχυση του εκάστοτε Δήμου, και της Πολιτείας, η ΕΠΣ Λακωνίας είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την στήριξη του Λακωνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΣ Λακωνίας εκτός από τους χορηγούς που προσπαθεί συνεχώς να έχει κοντά στην προσπάθεια των σωματείων, μειώνει τις τιμές των παραβόλων συμμετοχής έως και 40% και θα υπάρχει μείωση και στο παράβολο των αιτήσεων μεταβολών.

Σε μια δύσκολη περίοδο, η ΕΠΣ Λακωνίας και ομάδες κάνουν μια συνισταμένη προσπάθεια ώστε στο τέλος το Λακωνικό ποδόσφαιρο να βγει κερδισμένο.

H ΕΠΣ Λακωνίας ευχαριστεί τους επιχειρηματίες που στηρίζουν τις δράσεις της και γενικότερα το Λακωνικό ποδόσφαιρο.

Όποιος επιθυμεί να συστρατευθεί σε αυτή την προσπάθεια εξέλιξης του Λακωνικού ποδοσφαίρου είναι ευπρόσδεκτος!