Αναδιάρθρωση και μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική

Tην Τετάρτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που θα συζητήσει είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Από την στιγμή που θα διεξαχθεί ο αγώνας Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη η νέα σούπερ λιγκ 1 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η συγχώνευση της σούπερ λιγκ 2 και η φούντμπολιγκ είναι μονόδρομος και έτσι θα γίνουν δύο όμιλοι των 15 ή 16 ομάδων.

Αυτό θα συμπαρασύρει και τη Γ Εθνική και στα σχέδια των διοικούντων της ΕΠΟ είναι να μειωθούν οι όμιλοι της Γ ώστε οι ομάδες που θα διεκδικούν το εισιτήριο στη Β’ να είναι οικονομικά ισχυρές για να αντεπεξέλθουν σε μια απαιτητική κατηγορία με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις. Hδη την φετινή περίοδο θα προβλέπεται από την Γ Εθνική να ανέβουν στην ανώτερη κατηγορία πέντε από τους δέκα πρωταθλητές. Στα σχέδια των ιθυνόντων της ΕΠΟ είναι η Γ φέτος να διεξαχθεί σε εννέα ή δέκα ομίλους και υπάρχει η σκέψη να πέσουν περισσότερες ομάδες και να ανεβούν λιγότερες από τα τοπικά.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα επανέλθουν τα μπαράζ ανόδου για τη Γ Εθνική και οι 56 ομάδες (πρωταθλητές των ΕΠΣ και δευτεραθλητές των ιδρυτριών των Ενώσεων) να χωριστούν σε ομίλους των τεσσάρων ομάδων και ανεβούν δύο ή μόνο μια από κάθε όμιλο που είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Το συμβούλιο της Τετάρτης ενδιαφέρει όλη την Ελλάδα καθώς θα επηρεάσει όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα. Οδεύουμε σε σταδιακή μείωση των ομάδων της Γ Εθνικής. Σε πρώτη φάση πιθανό είναι να πάμε από τους δέκα ομίλους στους έξι και τον επόμενο χρόνο στους τέσσερις ομίλους ώστε να προσαρμοστούν και οι Ενώσεις στα νέα δεδομένα.

Αν τελικά επανέλθουν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ τότε θα πρέπει να τελειώσει π.χ. η Α1 μέχρι τις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα και μετά να γίνουν τα μπαράζ ανόδου μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσεων.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (σελίδα ΕΠΣΜ)