Πολύ δυσάρεστες στιγμές για τις Καρυάτιδες.

Eίναι μια πολύ άσχημη στιγμή για το ποδόσφαιρο της πόλης της Σπάρτης. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι προκειμένου η γυναικεία ομάδα της Σπάρτης, οι Καρυάτιδες να δηλώσουν συμμετοχή στη Α’ κατηγορία Γυναικών.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή της κατάκτησης ενός στόχου, ενός ονείρου που έκανες πραγματικότητα είναι η ηθική ικανοποίηση, η χαρά και η απόλαυση που σου προσφέρει.

Ανταμείβεσαι πάνω από όλα ηθικά για την μεγάλη προσπάθεια που έκανες, για τον χρόνο, και τις δυνάμεις που αφιέρωσες.

Δυστυχώς αυτή την χαρά δεν θα την ζήσουν όσες ποδοσφαιρίστριες στελέχωναν την γυναικεία ομάδα της Σπάρτης.

Όσες Σπαρτιάτισσες κατάφεραν να ανεβάσουν το ποδόσφαιρο της πόλης από την Γ’ Εθνική στο υψηλότερο επίπεδο. Κάτι το οποίο είχαν ξανακάνει και στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου φτάνοντας μέχρι και τον τελικό και κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Η χαρά και η απόλαυση έδωσαν τη θέση τους στην απογοήτευση και την δυσαρέσκεια.

Κάνοντας θυσίες και δίνοντας και την ψυχή τους, κατέκτησαν πανάξια εντός αγωνιστικού χώρου την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Μια κατηγορία που θα παραμείνει όμως ένα όνειρο για τις περισσότερες αθλήτριες εξαιτίας της αδυναμίας εύρεσης του ποσού που απαιτείται για να μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής της ομάδας στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Μέχρι και χθες, Παρασκευή 21 Αυγούστου, ήταν η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής σε Α’ και Β’ Εθνική. Έγιναν προσπάθειες για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό. Σίγουρα χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που ίσως αν υπήρχε ενδέχεται να είχε συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Πλέον η ομάδα έχει μόνο την δυνατότητα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, αλλά με τι κίνητρο θα αγωνιστεί κάποιος δυο κατηγορίες χαμηλότερα από εκεί που έπρεπε να ήταν …   Κάποιες παίκτριες θα συνεχίσουν σε άλλες ομάδες την ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Οι κόποι και οι θυσίες όλων αυτών που βοήθησαν πήγαν στο «βρόντο», μεταξύ αυτών οι γονείς των αθλητριών που βοήθησαν με διάφορους τρόπους – και οικονομικά – και οι προπονητές που συνέβαλαν τα μέγιστα να χτιστεί αγωνιστικά η ομάδα.

Ευελπιστούμε να λυθούν τα προβλήματα και να ξημερώσει μια καλή ημέρα για την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Σπάρτης.

Ελπίζουμε να συνεχιστεί η καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας και να αναδειχθούν αθλήτριες που θα στελεχώσουν ομάδες στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Το isports.gr σαν αθλητικό site της Λακωνίας, έχει στηρίξει και θα συνεχίζει να στηρίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο της Λακωνίας.  Όμως, δεν μένουμε εκεί, αλλά σκεπτόμαστε διαρκώς πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά τους.

Γιατί απλά Σεβόμαστε την προσπάθεια του κάθε αθλητή  και τον ιδρώτα που χύνει στον αγωνιστικό χώρο για να αναδείξει την πόλη του, την ομάδα του.

Όποιος δεν είναι στα δύσκολα δίπλα σου, δεν ήταν ποτέ.

Στα ωραία και στα εύκολα, όλοι είναι πρόθυμοι.