Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και τα εκατομμύρια που εξασφάλισε. Δείτε τα στιγμιότυπα (βίντεο)

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση επί της Μπεσίκτας, εξασφάλισε την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους για την σεζόν 2020/2021, ενώ διασφάλισε μίνιμουμ 8.000.000 ευρώ. Οι πιθανοί αντίπαλοί του.

O ΠΑΟΚ επικράτησε της Μπεσίκτας 3-1 στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Champions League και κέρδισε μία θέση στην επόμενη φάση των προκριματικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος θα βρεθεί στους αδύναμους των μη-πρωταθλητών του γ’ προκριματικού γύρου. Στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου θα μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα είναι ένας εκ των Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου ή Γάνδης.

Από εκεί και ύστερα ο αντίπαλος και το γκρουπ δυναμικότητας του ΠΑΟΚ στα playoffs θα καθοριστεί από την κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου. Αν η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα αποκλείσει την Μπενφίκα ή την Ντιναμό Κιέβου θα βρεθεί στους ισχυρούς. Από την άλλη, αν ο Δικέφαλος κληρωθεί με την ομάδα από το Βέλγιο, θα αντιμετωπίσει στα playoffs τον νικητή των ζευγαριών της Μπενφίκα ή της Ντιναμό Κιέβου, εφόσον θα βρίσκεται στους αδύναμους.

Τα παιχνίδια του γ’ προκριματικού γύρου είναι μονά και η έδρα θα καθοριστεί με κλήρωση (διπλά είναι τα παιχνίδια μόνο των playoffs) και θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου. Εν πάσει περιπτώσει σε όποια φάση και αν ο αποκλειστεί ο Δικέφαλος, θα συμμετάσχει στη φάση των ομίλων του Europa League.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλη οικονομική ανάσα στα ταμεία της ομάδας, αφού εξασφάλισε έσοδα που θα του επιτρέψει να προγραμματίσει πολύ πιο εύκολα τις επόμενες κινήσεις του μειώνοντας κατά πολύ το βραχνά του Financial Fair Play.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει εξασφαλίσει 2.920.000 ευρώ από την είσοδο στο Europa League, ενώ 2.777.130 ευρώ του αναλογούν από το coefficient payment για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Επίσης, σε αυτά τα χρήματα μπορούν να προστεθούν και περίπου 2.000.000 ευρώ από το market pool.

Φυσικά, το οικονομικό όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει μία θέση στα playoffs του Champions League, αφού θα βάλει στους λογαριασμούς του 5.000.000 ευρώ. Με μία ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τότε θα έχει εξασφαλίσει ένα ποσό γύρω στα 12.000.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: sport24.gr