Deja Vu για Σάκκαρη στο US Open

Πολύ μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την Σερίνα Γουίλιαμς, έχει η Μαρία Σάκκαρη. Αναλυτικά η κλήρωση στο γυναικείο ταμπλό του US Open.

Πέραν της κλήρωσης για το ανδρικό ταμπλό της διοργάνωσης, το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για το γυναικείο ταμπλό, με την παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη να ξεχωρίζει.

Οι απουσίες από το Top10 της WTA είναι πολλές και ηχηρές. Απουσιάζουν: Μπάρτι, Χάλεπ, Σβιτόλινα, Αντρέσκου, Μπέρτενς και Μπένσιτς. Ως εκ τούτου, φέτος θα έχουμε νέα νικήτρια στο τουρνουά, μιας και η Αντρέσκου δεν ρίχνεται στη μάχη της υπεράσπισης.

Η δική μας, Μαρία Σάκκαρη, κατέχει τη θέση Νο15 στο ταμπλό και τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό.

Στο ντεμπούτο της φέτος στο US Open, θα αντιμετωπίσει την Ελβετή Στέφανι Βόεγκελε, Νο113 στην παγκόσμια κατάταξη. Εφόσον προκριθεί, η Μαρία θα παίξει στον 2ο γύρο με μια εκ των Μπερνάρντα Πέρα και Ζαρίνα Ντιγιάς. Είναι η αλήθεια ότι η Βρετανίδα θέλει προσοχή, διότι είναι τενίστρια που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Στον 3ο γύρο η Σάκκαρη διασταυρώνεται με την εξαιρετική Αμάντα Ανισίμοβα, η οποία αν βρεθεί σε καλή ημέρα, μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε κοπέλα στο Tour. Σίγουρα, μόνο εύκολη δεν θα είναι η προσπάθεια της Ελληνίδας σε αυτή τη φάση.

Εφόσον καταφέρει και φτάσει στον 4ο γύρο, η Μαρία θα βρει απέναντί της την Σερίνα Γουίλιαμς ή την Σλόαν Στίβενς.

Δηλαδή, θα αντιμετωπίσει μια πρωταθλήτρια του παρελθόντος στο Meadows. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της μάχης Σάκκαρη-Γουίλιαμς για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ λίγες ημέρες, μιας και οι δυο τους κονταροχτυπήθηκαν στο W&S Open, με την Μαρία να βγαίνει νικήτρια.

Τη Μάντισον Κις ή την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα θα αντιμετωπίσει πιθανότατα στα προημιτελικά, όποια τενίστρια καταφέρει και προκριθεί από το bracket της Σάκκαρη. Μακάρι, να το κάνει η 25χρονη Σπαρτιάτισσα.

Όσον αφορά την υπόλοιπη κλήρωση τώρα, δύσκολο έργο θα έχει από νωρίς η Νο1 τενίστρια του ταμπλό, Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Τσέχα θα παίξει κατά σειρά με τις: Καλίνινα, Γκαρσία, Μπράντι, Κέρμπερ και Μάρτιτς, πριν από μια πιθανή μονομαχία στα ημιτελικά με την Οσάκα.

Η Γιαπωνέζα πάντως, έχει στο ταμπλό της την Πέτρα Κβίτοβα, καθώς και την επικίνδυνη Έλενα Ριμπάκινα. Κόντρα στην Κόκο Γκοφ ή την Αναστασία Σεβάστοβα θα παίξει η Οσάκα στον 3ο γύρο, ενώ η Κβίτοβα έχει βατή κλήρωση μέχρι τον 4ο γύρο.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, εκτός της Σάκκαρη και της Σερίνα Γουίλιαμς, βρίσκονται επίσης η πρωταθλήτρια του Αυστραλιανού Όπεν, Σοφία Κένιν, που βρίσκεται στο Νο2 του ταμπλό.

Πιθανοί προημιτελικοί

Κα. Πλίσκοβα – Μάρτιτς

Οσάκα – Κβίτοβα

Κένιν – Σαμπαλένκα

Σ. Γουίλιαμς – Κις

US OPEN WOMEN’S DRAW

Πηγή: Tennis24