Τιτάνια προσπάθεια της Σάκκαρη απέναντι στη Σερένα Γουίλιαμς

Κρίμα και πάλι κρίμα…

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μια τιτάνια προσπάθεια ώστε να κερδίσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες την Σερίνα Γουίλιαμς, προηγήθηκε με break στο τρίτο σετ της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της με συνέπεια η θρύλος Σερίνα να περάσει στα προημιτελικά με 2-1 σετ, 6-3, 6-7(6), 6-3.

Ήταν μια τεράστια ευκαιρία για την 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια για να πετύχει τόσο την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της όσο και την μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας της αλλά, κόντρα στην πιθανώς καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών, της έλειψαν κάποιες ελάχιστες λεπτομέρειες για να το καταφέρει.

Με ψηλά το κεφάλι, παρά την ήττα, και γνωρίζοντας ότι έφτασε τόσο κοντά στον πρώτο της προημιτελικό Slam, η Μαρία αποχαιρετά τη Νέα Υόρκη και το US Open και σίγουρα θα επιστρέψει δριμύτερη!

Ήταν ένα ματς που έμοιαζε πολύ σε εξέλιξη με τον προ ημερών αγώνα τους για το Western and Southern Open με τη διαφορά ότι στο τρίτο σετ η Σερίνα έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε με την χαρακτηριστική της άρνηση να παραδώσει τα όπλα ώστε να κάμψει την πολύ σθεναρή αντίσταση της Σάκκαρη.

Η Μαρία είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή της, είχε πάρα πολύ καλό σερβίς και πολύ αξιόπιστο backhand που της έδωσε τις λύσεις σε πλείστες περιπτώσεις, ωστόσο, το forehand απετέλεσε πληγή στο παιχνίδι της και της στοίχισε σε πολλά κρίσιμα σημεία.

Με την αρχή να γίνεται στο τριπλό break point που είχε στο 2-2 του πρώτου σετ όταν και έχασε δύο εύκολα forehand και τελικά δεν έκανε το σπάσιμο σερβίς με συνέπεια η Γουίλιαμς να ανακτήσει το ηθικό της, να κάνει αυτή άμεσα το break κρατώντας το προβάδισμα της μέχρι το τέλος του πρώτου κομματιού του αγώνα.

Η Σάκκαρη κατόρθωσε να ανασυγκροτηθεί γρήγορα.

Οι δυο τους έδωσαν μια απίστευτη σώμα με σώμα μάχη στο δεύτερο σετ με την Μαρία να σερβίρει τρομερά, το ίδιο όμως ίσχυε και για την Σερίνα που δεν ήθελε με τίποτα να μπλέξει με τρίτο σετ όντας ήδη αρκετά κουρασμένη.

Η Μαρία ήταν ψυχωμένη στα κρίσιμα σημεία του δεύτερου κομματιού του αγώνα και ανταμείφθηκε με τρία set points στο σερβίς της Γουίλιαμς στο 6-5.

Εκεί όμως η Σερίνα σέρβιρε “οβίδες” και τα έσβησε με τρομερό τρόπο.

Δεν πτοήθηκε πάντως η Σάκκαρη που έπαιζε άριστο τένις με βελτιωμένο το forehand και προηγήθηκε με ένα γρήγορο 4-0 στο tie break με την κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων να απαντά πάντως μειώνοντας σε 5-4.

Τελικά, η Σάκκαρη είχε ακόμα δύο set points στο 6-4 αλλά τα έχασε και τα δύο με την Σερίνα να παίζει επιθετικά με τρομερή ακρίβεια.

Κοντά στο να χάσει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να στείλει το ματς σε τρίτο σετ, η Μαρία ισορρόπησε την κατάσταση και κατάφερε να πάρει τους δύο τελευταίους πόντους του σετ στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ όπου είχε πια το μομέντουμ!

Όντως, προηγήθηκε με ένα γρήγορο 2-0 με την Σερίνα να είναι εμφανώς επηρεασμένη από την ισοφάριση και ξεκάθαρα κουρασμένη.

Ήταν και όμως και ψυχωμένη.

Και η καρδιά πρωταθλήτριας που αναμφισβήτητα έχει της έδωσε τη δυνατότητα να μπει και πάλι στο ματς χάρη σε, τι άλλο, το βαρύ επιθετικό τένις που της έχει χαρίσει τόσες και τόσες μεγάλες νίκες.

Η Γουίλιαμς έφερε τούμπα το ματς ισοφαρίζοντας αρχικά και στη συνέχεια πλήττοντας με καίριο break την Σάκκαρη στο 4-3 και εκεί όλα τελείωσαν για την εκπρόσωπό μας.

Η οποία ολοκλήρωσε δύο ξεκάθαρα θετικές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη με τον προημιτελικό στο Σινσινάτι και τον 4ο γύρο στο US Open έστω και αν μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Η Σερίνα θα είναι φυσικά το τεράστιο φαβορί και στον προημιτελικό γύρο κόντρα σε μία εκ των Πιρόνκοβα-Κορνέ.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr