Σαν σήμερα ο Νίκος Γκάλης εισήχθη στο Hall of Fame! (βίντεο, φωτογραφίες)

 

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα (Τρίτη 8/9) από το σπουδαίο κατόρθωμα που πέτυχε το 2017 ο Νίκος Γκάλης. Την είσοδό του στο Αμερικάνικό «Hall of Fame».

Εκεί που αξίζει! Εκεί που ήταν πάντα για όλους τους Έλληνες. Εκεί βρίσκεται επίσημα με όλο τον κόσμο να αναγνωρίζει το πόσο ΜΕΓΑΛΟΣ είναι. Από τα ξημερώματα ο Ν. Γκάλης είναι μέλος του Hall of Fame.

Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2017 έφεραν τον Νίκο Γκάλη εκεί που άξιζε. Στο πάνθεον του Παγκοσμίου Μπάσκετ στο Hall of Fame!

Ο άνθρωπος που έμαθε την Ελλάδα μπάσκετ, αυτός που έφερε όλους τους Έλληνες με μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια και αποτέλεσε έμπνευση για τους περισσότερους (αν όχι όλους) τους Έλληνες μπασκετμπολίστες που έκαναν τεράστια καριέρα, βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να δει το όνομά του και τη φανέλα του να μπαίνει εκεί που βρίσκονται αυτά των κορυφαίων.

Ντυμένος με ένα λευκό σακάκι και με ένα μαύρο παντελόνι και συνοδευόμενος από την σύζυγό του και την κόρη του έδωσε το «παρών» στην αίθουσα του Springfield Symphony Hall και περίμενε τη σειρά του…

Μέχρι να ακουστεί το όνομά του για να ανέβει στη σκηνή και με βουρκωμένα μάτια να αποδειχθεί την ύψιστη τιμή για έναν αθλητή μπάσκετ.

“Είναι τιμή και όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Bob McAdoo που με παρουσίασε. Μας συνδέουν πολλά από το παρελθόν. Ευχαριστώ που με ακολούθησε, είναι σαν αδελφός για εμένα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω στην Ελλάδα. Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στο ΝΒΑ. Είχα όμως προτάσεις από την Ελλάδα, την οποία δεν είχα ποτέ επισκεφθεί, δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ εκεί. Πήγα και είναι μια απόφαση που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Όταν πήραμε το 1987 το χρυσό μετάλλιο, ο λαός βγήκε στο δρόμο και πλέον το ελληνικό μπάσκετ είναι το εθνικό σπορ. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μια μπασκέτα τώρα πια. Αισθάνομαι ευγνώμων γι’ αυτό. Περπατώ στους δρόμους της γειτονιάς μου στη Θεσσαλονίκη, μου ζητούν αυτόγραφα με αγκαλιάζουν, μου λένε Νίκο, Νίκο… Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μια κυρία με ευχαρίστησε γιατί έσωσα το γιο της που ήταν εθισμένος, το μπάσκετ έσωσε έναν άνθρωπο. Ευχαριστώ τη σύζυγο και την κόρη μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ”.

 

 

 

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr