Μαύρη σελίδα για το ανδρικό ποδόσφαιρο της Σπάρτης.

Στη φωτογραφία βλέπετε το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης και το άγαλμα του Λεωνίδα μπροστά από την κύρια είσοδο του Σταδίου.

 

Την αγωνιστική περίοδο 2020-21 όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρχει ομάδα με το όνομα “Σπάρτη” σε οποιαδήποτε κατηγορία ποδοσφαίρου. 

Κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ στην ιστορία του Λακωνικού ποδοσφαίρου αφού ΠΑΝΤΑ υπήρχε μια ομάδα της Σπάρτης (να υπάρχει το όνομα της πόλης στην ονομασία της) στα τοπικά πρωταθλήματα ή σε ανώτερες κατηγορίες – Δ’ Εθνική, Γ’ Εθνική ή Football League.

 Κανένας δεν θα περίμενε ότι θα συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, πόσο μάλλον μετά τις ένδοξες στιγμές που έζησαν οι Σπαρτιάτες πρόσφατα από τις παρουσίες της Α.Ε. Σπάρτης στη Β’ Εθνική – Football League αλλά και στη Γ’ Εθνική. Οι νίκες σε Περιστέρι και Λουτράκι θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη όλων με τις εικόνες στην κερκίδα των Σπαρτιατών να εντυπωσιάζουν σε πανελλήνιο επίπεδο.

Οι Σπαρτιάτες οφείλουν να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα εκπροσωπεί επάξια το ιστορικό όνομα της πόλης.

Να ιδρύσουν μια νέα ή να ενεργοποιήσουν μια από τις ήδη υπάρχοντες, όπως για παράδειγμα του ιστορικού Α.Ο. Σπάρτης ή του Λεωνίδα Σπάρτης.

Οι Σπαρτιάτες έχουν την δύναμη να χτίσουν μια δυνατή και υγιή ομάδα που θα εκπροσωπεί επάξια το ιστορικό όνομα της πόλης.

Στο τοπικό πρωτάθλημα της Λακωνίας της περιόδου 2020-21, υπάρχουν επτά ομάδες που ανήκουν στον ευρύτερο Δήμο Σπάρτης αλλά καμία δεν έχει το όνομα Σπάρτη.

Αυτές είναι ο Αμυκλιακός, ο Απόλλων Ξηροκαμπίου, η Άμιλλα Αγίου Ιωάννη, ο Α.Ο. Λογγάστρας, ο Πανκλαδιατικός, η Α.Ε. Λογκανίκου, Α.Ο. Χρυσάφων.

Υπάρχουν περισσότερες από 30 ομάδες στη Λακωνία την αγωνιστική περίοδο 2020-21 αλλά η πόλη της Σπάρτης δεν έχει ούτε μία!

Ένα πολύ λυπηρό γεγονός που επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα!

Σαν αθλητικό site της Λακωνίας είμαστε δίπλα στην οποιαδήποτε προσπάθεια ξεκινήσει στη πόλη της Σπάρτης όπως και σε οποιαδήποτε άλλο μέρος της Λακωνίας.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι Καρυάτιδες Σπάρτης στην Α’ Εθνική κατηγορία γυναικών και κρατούν πολύ ψηλά τη σημαία του γυναικείου ποδοσφαίρου της Σπάρτης!