Σάκκαρη: Τώρα γίνομαι επικίνδυνη.

Κεφάτη μετά την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε στο SDNA έτοιμη να παλέψει στο court μέχρι να… βγάλει ο (ανύπαρκτος στο Παρίσι) ήλιος κέρατα!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια παραδέχεται ότι δεν έχει παίξει καλό τένις μέχρι τώρα στο γαλλικό Grand Slam, αλλά θεωρεί ότι από εδώ και πέρα θα κάνει τις αντιπάλους της να «υποφέρουν»!

«Για μένα το Α και το Ω είναι να κερδίζω και δεν με νοιάζει πώς», είπε σχετικά με τις πρώτες εμφανίσεις της στο βροχερό Παρίσι.

«Το ήξερα από την αρχή ότι με αυτές τις συνθήκες εδώ δεν γίνεται να παίξεις ωραίο τένις. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αν και σήμερα (χθες) ήταν λίγο καλύτερα διότι δεν έβρεχε. Οι πρώτοι γύροι ξέρουμε ότι είναι πολύ αγχωτικοί για όλους, προσπαθείς να συνηθίσεις την όλη κατάσταση, ειδικά εδώ πέρα. Δεν είναι, λοιπόν, κάτι που με απασχολεί η απόδοσή μου. Με έχω δει να παίζω καλύτερα και ξέρω ότι είναι μέσα μου. Όπως είπα και στους φίλους μου μόλις τελείωσε το ματς, μπορεί να έπαιξα άθλια κάποια στιγμή, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου γιατί κέρδισα».

Έφυγαν, λοιπόν, οι αγχωτικοί πρώτοι γύροι και έρχονται καλύτερες μέρες…

«Επειδή πλέον έχω παίξει αρκετά Grand Slam, αισθάνομαι ότι τώρα είναι που γίνομαι επικίνδυνη. Πέρασα τους δύο πρώτους δύσκολους γύρους – όχι ότι τα άλλα ματς θα είναι εύκολα, θα είναι ακόμα πιο δύσκολα – και αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου. Νιώθω ότι βρίσκω λύσεις μέσα στο γήπεδο, ανεξαρτήτως του αντιπάλου ή του πώς αισθάνομαι, και τώρα νομίζω ότι μπορώ να κάνω τους άλλους να “υποφέρουν” με το παιχνίδι μου».

Μπάρτι και Οσάκα είναι στο σπίτι τους, Σερένα και Αζαρένκα έφυγαν χθες από τη διοργάνωση. Πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε νικήτρια-έκπληξη στο παριζιάνικο σλαμ; «Είμαστε ακόμα πολύ μακριά τώρα για να πω κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, μετά τη φάση των «8» θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα. Υπάρχουν αουτσάιντερ που παίζουν καλά, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και παίκτριες όπως η Χάλεπ, η Σβιτολίνα, που μπορούν να κερδίσουν τον τίτλο».

Το βέβαιο είναι ότι η Μαρία είναι έτοιμη για όλα!

«Έχω μάθει να κάθομαι μέσα στο γήπεδο όσες ώρες χρειαστεί. Η μητέρα μου έλεγε από μικρή “δεν θα βγεις από το γήπεδο μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα”! Και αυτή η ατάκα έχει μείνει στο μυαλό μου.

Εδώ που δεν έχει και ήλιο, θα περιμένω μέχρι να βγει και να βγάλει και κέρατα!

Είναι αυτό το πράγμα: όποιος θέλεις να μείνει στο γήπεδο, όποιος είναι πρόθυμος να μείνει στο γήπεδο περισσότερο, θα κερδίσει εδώ πέρα.

Δεν με νοιάζει ο τρόπος ή η αντίπαλος, εγώ θα προσπαθήσω να της κάνω τη ζωή δύσκολη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Η Η 25χρονη Ελληνίδα, πάντως, δεν θα παίξει αύριο με την Κόκο Γκοφ, όπως πολλοί θα περίμεναν, αλλά με την 26χρονη Ιταλίδα Μαρτίνα Τρεβιζάν (Νο.169), που πριν το φετινό Roland Garros δεν είχε πετύχει νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam!

ΠΗΓΗ: sdna.gr