Τρεβισάν – Σάκκαρη 2-1: Έχασε μεγάλη ευκαιρία η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ηττήθηκε από την μαχητική Μαρτίνα Τρεβιζάν με 2-1 σετ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Roland Garros.

 

Χάνοντας μέσα από τα χέρια της δύο match points, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την μαχητική Μαρτίνα Τρεβιζάν και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, έδειξε να έχει την κατάσταση στα χέρια της στο tie break του 2ου σετ, όμως κάποια λάθη τα πλήρωσε ακριβά με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με σπουδαία ανατροπή 1-6, 7-6(7), 6-3 από την qualifier Ιταλίδα, Νο159 της παγκόσμιας κατάταξης.

Έτσι, μόλις στη δεύτερη παρουσία της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, η 26χρονη Τρεβιζάν θα δώσει το παρόν στη φάση των “16” του Roland Garros, εκεί όπου την περίμενε το Νο5 του ταμπλό, Κίκι Μπερτένς μετά την άνετη επικράτηση της Ολλανδέζας νωρίτερα με 6-2, 6-2 επί της Εκατερίνα Σινιάκοβα.

Το σερβίς ήταν αυτό που έπαιξε τον μικρότερο ρόλο στην αναμέτρηση της Σάκκαρη με την Τρεβιζάν καθώς σημειώθηκαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 16 breaks σε σύνολο 29 games στο ματς!

Μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα στο εναρκτήριο σετ, η Μαρία κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5 games στο 2ο σετ και μάλιστα είχε δύο συνεχόμενα match points στο 6-4 του tie break, χωρίς ωστόσο να τα εκμεταλλευτεί. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους, η αριστερόχειρας Τρεβιζάν πήρε με 8-6 το breaker και ισοφάρισε στο σκορ.

Με την απογοήτευση έκδηλη στις κινήσεις της στο court, η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το ιδανικό ξεκίνημα με break στο καθοριστικό σετ και δέχθηκε δύο συνεχόμενα breaks από την Ιταλίδα που προηγήθηκε με 4-1 και 5-2 games.

H Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες να πετύχει το break back, την ώρα που η αντίπαλός της σέρβιρε στο 5-3 για το ματς, όμως δεν ήταν και πάλι αποτελεσματική στις ευκαιρίες της έχοντας συνολικά 9 στα 20 breaks στο ματς (45%), την ίδια ώρα που η Τρεβιζάν είχε 7/9 (78%).

Η 25χρονη Ελληνίδα τελείωσε το ματς με 48 αβίαστα λάθη έναντι 30 της αντιπάλου της ενώ σημείωσε 24 winners έναντι 15 της Ιταλίδας, σε 2 ώρες και 39 λεπτά συναρπαστικού αγώνα στο Court 9 των εγκαταστάσεων του Roland Garros.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: TENNIS24.GR