Η περιφέρεια δίνει 8.000 rapid test για αθλητές και εργάτες στην ελαιοκομιδή

Ηδη η Περιφέρεια προώθησε τα 3.200 απ’ αυτά που προορίζονται για αθλητές ομαδικών αθλημάτων στις κατά τόπους διευθύνσεις υγείας.

Σύσκεψη για την κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού συγκλήθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη.

Οπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, με την εξαίρεση της πρόσφατης έξαρσης το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Π.Ε. Κορινθίας, στο υπόλοιπο της Περιφέρειας η κατάσταση χαρακτηρίζεται καλή σε γενικές γραμμές.

Εξ άλλου, η Περιφέρεια προώθησε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας τα συνολικά 3.200 rapid test που προμηθεύτηκε προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα προβεί άμεσα στην προμήθεια ακόμα 5.000 rapid test, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο των εργατών που θα απασχοληθούν στην ελαιοκομιδή και τα οποία θα προωθηθούν στα κατά τόπους αγροτικά ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας.

“Καλώ όλους όσοι θα απασχολήσουν τέτοιους εργάτες να ζητούν εκ μέρους τους το σχετικό πιστοποιητικό αρνητικής ένδειξης ως προς τον κορωνοϊό, προκειμένου να τους απασχολούν στη συγκεκριμένη εργασία” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.