Η πρόταση του Θεόδωρου Κανελλόπουλου για παρουσία θεατών στα κλειστά γυμναστήρια.

Πρόταση για παρουσία κόσμου στα γήπεδα με χρήση ατομικής ονομαστικής κάρτας έχει καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θεόδωρος Κανελλόπουλος στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, η πρόταση του δεν αφορά μόνο το βόλεϊ αλλά και τα υπόλοιπα αθλήματα καθώς η παρουσία θεατών στα γήπεδα δεν γίνεται αποκλειστικά και μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και ψυχολογικούς και ενθάρρυνσης κυρίως τον μικρότερων αθλητών.

Στην πρόταση του ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει πως με τις ονομαστικές κάρτες θα υπάρχουν καταχωρημένα τα πλήρη στοιχεία κάθε φιλάθλου ενώ η παρακολούθηση του αγώνα θα γίνεται από συγκεκριμένη και αριθμημένη θέση στα κλειστά γυμναστήρια με χρήση μάσκας και θερμομέτρηση.

Αναλυτικά η δημοσίευση του προέδρου της ΕΣΠΕΠ στα κοινωνικά δίκτυα:

“Ως πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, είμαι αποδέκτης του προβληματισμού των σωματείων στο ενδεχόμενο, λόγο της πανδημίας, διεξαγωγής των αγώνων κεκλισμένων των θυρών.

Με την παρούσα δημόσια παρέμβασή μου, θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για το ενδεχόμενο, οι αγώνες τόσο της Πετοσφαίρισης όσο και των άλλων αθλημάτων, να διεξάγονται με περιορισμένους θεατές και όχι κεκλεισμένων των θυρών.

Μια παρέμβαση η οποία έρχεται σε συνέχεια, στην από 17 Σεπτεμβρίου 2020 πρότασή μου στο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο προσωπικό του messenger και μετέπειτα με mail.

Στην από 12/10/2020 συνέντευξη του Υφυπουργού κατ’ την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, διαφαίνεται μια πιθανή άρση της απόφασης για κεκλεισμένων των θηρών για τους αγώνες και την δυνατότητα, παρακολούθησης ποσοστού επί της συνολικής χωρητικότητας του εκάστοτε κλειστού γηπέδου.

Ελπίζω την θέληση όλων μας, για δυνατότητα να παραβρεθούμε σαν θεατές στους αγώνες να ικανοποιηθεί, με θετική απόφαση και από πλευράς των Υγειονομικών που καθορίζουν τους κανόνες αντιμετωπίσεις της πανδημίας.

Γιατί είναι απαραίτητη η παρουσία θεατών, όχι αποκλειστικά και μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά για ψυχολογικούς και ενθάρρυνσης, κυρίως των αθλητών/τριων των αναπτυξιακών ηλικιών, για τους οποίους είναι σημαντικό να βρίσκονται οι γονείς και οι δικοί τους άνθρωποι στην κερκίδα.

Για την ασφάλεια όλων θα πρέπει να καθιερωθεί η έκδοση ονομαστικής κάρτας (Κάρτα και Οικονομικής Ενίσχυσης) με ευθύνη των Σωματείων, ώστε η είσοδος να επιτρέπεται με την επίδειξη αυτής και παράλληλα, να υπάρχουν καταχωρημένα τα πλήρη στοιχεία εκάστου θεατή.

Με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου, για τη είσοδό τους εκτός της παραπάνω κάρτας, όσοι θα εισέρχονται είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και θα θερμομετριούνται, καθώς επίσης, θα παρακολουθούν των αγώνα από συγκεκριμένη και αριθμημένη θέση στο κλειστό.

Με τα μέτρα ατομικής προστασίας, την αποστασιοποίηση και την υπευθυνότητα του καθενός μας, μπορούμε να καταφέρουμε να βρεθούμε στις κερκίδες ώστε μην χάνονται, εικόνες και οι στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει, στους νέους και στις οικογένειές τους.

Με την ελπίδα να βρεθούμε στην κανονικότητα και στον Αθλητισμό.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Π.”

ΠΗΓΗ: sport365.gr