RESPECT σε τρεις πολύ μεγάλες ομάδες – Άρη Σκάλας, Μολαϊκό και Πανγυθεατικό.

Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που λειτουργεί σωστά σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικό, διοικητικό, επικοινωνιακό, έχει κοινωνικό έργο και πολλές άλλες δράσεις. Πρόσφατες ανακοινώσεις του Άρη Σκάλας, του Μολαϊκού και του Πανγυθεατικού (κατά αλφαβητική σειρά) αποδεικνύουν την μεγάλη δυναμική των ομάδων.

Για να ενημερωθεί ολοκληρωμένα και υπεύθυνα ο φίλαθλος κόσμος μιας περιοχής, ενός Νομού, μιας πόλης πρέπει η κάθε ομάδα να ενημερώνει επίσημα μέσω δελτίο τύπου τα ΜΜΕ τα οποία αντίστοιχα θα ενημερώσουν τον κόσμο.

Επικοινωνία δεν είναι ΜΟΝΟ:

i. να προβάλλουμε τους χορηγούς μας,

ii. να προβάλλουμε τις νίκες μας και τις καλές μας στιγμές,

iii. να “κλαίμε”, – βγάζοντας ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για τους διαιτητές και όσους «ενοχλούν» την ομάδα μας,

iv. να τονίζουμε τα λάθη άλλων.

Επικοινωνία είναι:

i. να ενημερώνουμε ολοκληρωμένα τον φίλαθλο κόσμο,

ii. να συγχαίρουμε τους διαιτητές,

iii. να συγχαίρουμε τις άλλες ομάδες,

iv. να σημειώνουμε τα λάθη μας,

v. να προβάλλουμε τις ήττες μας όσο προβάλλουμε και τις νίκες μας.

Ζούμε σε μικρές – κλειστές κοινωνίες όπου η πληροφορία ταξιδεύει πολύ γρήγορα.

Δεν χρειάζεται να γράψει κάτι ο Τσαρούχας, το οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ, ο οποιοσδήποτε δημοσιογράφος, κάποιος στα κοινωνικά δίκτυα για να μαθευτεί.

Από το περιβάλλον της κάθε ομάδας η είδηση ταξιδεύει στόμα – στόμα με πολύ μεγάλη ταχύτητα μετάδοσης και με κάθε λεπτομέρεια. Είναι αναπόφευκτο αυτό και συνήθως όταν μια είδηση αποκρύπτεται, διαστρεβλώνεται και μεταφέρεται λανθασμένα και αλλιοωμένη από τον έναν στον άλλον.

 

Την καλύτερη πάσα, για να θίξουμε το θέμα της επικοινωνίας στα αθλητικά δρώμενα μας δίνουν οι τρεις ομάδες της Λακωνίας που εκπροσωπούν τον Νομό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Τρεις ομάδες που βρίσκονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, εξαιτίας της μεγάλης δυναμική τους, της άριστης οργάνωσής τους και την πολύ καλή λειτουργία του επικοινωνιακού κομματιού.  Ένα κομμάτι στο οποίο οι τρεις συγκεκριμένες ομάδες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ακόμη και από ομάδες της Σουπερλίγκας!

Ο Άρης Σκάλας με την πρόσφατη ανακοίνωση για τα κρούσματα κορωνοϊού  – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Με τα πολλά ευχαριστήρια σε άλλες ομάδες, Δήμο Ευρώτα και πολλές άλλες ανακοινώσεις.

Ο Μολαϊκός με τις αμέτρητες ανακοινώσεις που ενημερώνουν τον φίλαθλο κόσμο, την συγκεκριμένη ανακοίνωση – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – που αποδέχεται ξεκάθαρα το «λάθος» που έγινε και από πλευράς μελών της ίδιας ομάδας. Κάτι πολύ σπάνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχετε διαβάσει πολλές φορές ανακοίνωση που να σημειώνει το λάθος κάποιου μέλους ή μελών της ίδιας της ομάδας που εξέδωσε την ανακοίνωση;

Ο Πανγυθεατικός με το κοινωνικό έργο του – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – την πρόσφατη αφιέρωση νίκης σε μια κοπέλα που δίνει την δική της μάχη, την Δέσποινα Βαρβιτσιώτη – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – και αμέτρητες άλλες ανακοινώσεις.

Ευχαριστούμε και Συγχαίρουμε όσους απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών αυτών ομάδων, τους υπεύθυνους επικοινωνίας, γιατί ενημερώνουν ολοκληρωμένα και υπεύθυνα τον φίλαθλο κόσμο της Λακωνίας. Είμαστε συμπαίκτες τους σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης.

Το isports.gr προσπαθεί να βελτιώσει και να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο για τα πραγματικά γεγονότα και την αλήθεια. Κάποιοι μας βοηθούν, κάποιοι δυστυχώς όχι.

Ένα από τα σημεία που το isports.gr έχει βάλει το λιθαράκι του είναι τα ευχαριστήρια μεταξύ των ομάδων, τα οποία συνεχώς πληθαίνουν.

Στην εικόνα οι Ινδιάνοι επικοινωνούσαν μέσω σήματα καπνού.

 

Μπορεί να ζούμε στο 2020 αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που επικοινωνιακά είμαστε ακόμη στην εποχή των Ινδιάνων με τα σήματα καπνού. Και στην εποχή μας μάλιστα αρκούν λίγα λεπτά για να γράψει κάποιος ακόμη και στο κινητό του, αν εκείνη την στιγμή δεν έχει υπολογιστή, laptop 4-5 γραμμές που θα ενημερώνουν επίσημα για τις εξελίξεις και τα δρώμενα σε μια ομάδα.

Και επειδή έχουμε ακούσει πολλά μαργαριτάρια αυτά τα χρόνια προσπαθώντας απλά να ενημερώσουμε τους Λάκωνες φιλάθλους, σας παραθέτουμε κάποια για να γελάσετε:

Δεν ανακοινώνουμε την μεταγραφή αυτή για να μην το μάθουν οι άλλες ομάδες …

Σε μια καθοριστική ερώτησή μας για το μέλλον ομάδας με πολυπληθή φίλαθλο κόσμο λάβαμε την εξής απάντηση που θυμίζει περισσότερο ομάδα γειτονιάς:

Θα πούμε τι θα κάνουμε σε όσους θέλουμε ….

Τελικά δεν είπαν σε κανέναν, μακάρι να είχαν ενημερώσει κάποιος και ας μην ήταν το isports.gr