Θέμα ωρών είναι το λουκέτο σε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Λουκέτο σε κάθε μορφής ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ετοιμάζει η κυβέρνηση, ως ένα μέτρο από τα πολλά που ετοιμάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό, το βράδυ της Πέμπτης την αναβολή κάθε ερασιτεχνικού πρωταθλήματος σε όλα τα σπορ για τουλάχιστον ένα μήνα.

Η εισήγηση δείχνει να …παίρνει μπάλα και επαγγελματικές κατηγορίες αφού αφήνει το «πράσινο» φως μόνο στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία κάθε αθλήματος.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι στα χέρια του πρωθυπουργικού επιτελείου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Η μεγάλη διασπορά της νόσου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν διενεργούνται τεστ στα μη επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μη αποδοχή της εισήγησης.

Μάλιστα το πιθανότερο είναι να μπει σε εφαρμογή άμεσα, δηλαδή να περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί στο πρωθυπουργικό διάγγελμα το απόγευμα της Παρασκευής (30/10).

Αν αυτό συμβεί τότε από αυτό το Σαββατοκύριακο αναβάλλονται οι αγώνες τουλάχιστον της Γ’ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο όπως και όλοι οι αγώνες από Β’ Εθνική και κάτω στα υπόλοιπα αθλήματα, ενώ στην απαγόρευση θα συμπεριληφθούν και οι πάσης φύσεως σχολικοί αγώνες.

ΠΗΓΗ: dinataathlitika.gr