Το προφίλ του αντιπάλου του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Europa League

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ σε διπλές αναμετρήσεις για τη φάση των 16 του Europa League.

Ο πρώτος αγώνας είναι στο Καραϊσκάκη στις 11 Μαρτίου, η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στις 18 Μαρτίου.

Πρόκειται για την έκτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, που θα αναμετρηθούν οι δύο σύλλογοι, ενώ έχουν προηγηθεί 10 μεταξύ τους αγώνες.

Τα ζευγάρια (οι πρώτες ομάδες αγωνίζονται στην έδρα τους στα πρώτα ματς)

Άγιαξ – Γιουνγκ Μπόις

Δυναμό Κιέβου – Βιγιαρεάλ

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν

Δυναμό Ζάγκρεμπ – Τότεναμ

Σλάβια Πράγας – Ρέιντζερς

Γρανάδα – Μόλντε

 

Το προφίλ της Άρσεναλ

Την ομάδα με την οποία έχει… βαρεθεί να παίζει στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, καθώς η κλήρωση για τους «16» του Europa League τον έφερε αντιμέτωπο με την Άρσεναλ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη δέκα φορές από το 2009 και μετά. Τέσσερα ραντεβού ήταν για τους ομίλους του Champions League και ένα ακόμη πέρσι για την ίδια φάση του Europa League, με τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην παράταση μέσα στο Emirates με το γκολ του Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός συνάντησε την στους ομίλους του Champions League το 2009 (νίκη 1-0 εντός, ήττα 2-0 εκτός), το 2011 (ήττα 2-1 εκτός, νίκη 3-1 εντός), το 2012 (ήττα 3-1 εκτός, νίκη 2-1 εντός) και το 2015 (νίκη 3-2 εκτός, ήττα 3-0 εντός) και πέρσι στους «32» του Europa League την απέκλεισε (ήττα 0-1 εντός, νίκη 1-2 εκτός στην παράταση).

Οι «κανονιέρηδες» προκρίθηκαν με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς σε όμιλο με Μόλντε, Ραπίντ Βιέννης και Ντάνταλκ, ενώ στους «32» απέκλεισε την Μπενφίκα. Στη Ρώμη ήρθε ισόπαλη 1-1, ενώ στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης», παρότι προηγήθηκε, βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο 61’, αλλά βρήκε τα δύο γκολ που χρειαζόταν για την πρόκριση, με τον Ομπαμεγιάνγκ να λυτρώνει την ομάδα του στο 87’.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα μπορεί πέρσι να κατέκτησε το Κύπελλο, αλλά φέτος διανύει μια κακή σεζόν. Στο πρωτάθλημα είναι ενδέκατη με 34 βαθμούς σε 25 αγώνες απέχοντας 9 βαθμούς από τις θέσεις του Europa League και 11 από την τετράδα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από την Σαουθάμπτον και στο Λιγκ Καπ στα προημιτελικά από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-4). Ουσιαστικά η κατάκτηση του Europa League μοιάζει μονόδρομος για να παίξει ξανά στο Champions League.

Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που είναι ο πιο επικίνδυνος επιθετικός της. Ο φετινός της MVP μάλλον λέγεται Μπουκάγιο Σάκα, με τον 19χρονο Άγγλο ακραίο να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Τον Γενάρη απέκτησε δανεικό από τη Ρεάλ τον 22χρονο Νορβηγό μεσοεπιθετικό Μάρτιν Όντεγκααρντ. Άλλα μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της είναι ο Γερμανός γκολκίπερ Λένο, ο Σκωτσέζος αριστερός μπακ Τίρνεϊ, οι μέσοι Πάρτεϊ και Τζάκα που αποκτήθηκαν πανάκριβα, ο ακραίος Γουίλιαν που ήρθε από την Τσέλσι και ο Γάλλος φορ Λακαζέτ. Μεγάλη της αδυναμία είναι η άμυνα.

ΠΗΓΗ προφίλ Άρσεναλ: sport-fm.gr