Κοινή ανακοίνωση Άρη Σκάλας και Πανγυθεατικού

Ως θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τον εμπαιγμό των ομάδων της Γ Εθνικής κατηγορίας να κλιμακώνεται.
Κύριοι της ΕΠΟ και των αρμόδιων επιτροπών:
– Διακόψατε ένα πρωτάθλημα 4 μόλις αγωνιστικές μετά την έναρξη του και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι σαφώς καλύτερα από τώρα.
– Αφήσατε τους αθλητές άπραγους επι 4 μήνες και τις διοικήσεις των ομάδων «στο σκοτάδι» σχετικά με ενδεχόμενη συνέχεια του πρωταθλήματος.
– Ξαφνικά, αποφασίσατε, χωρίς καμία ενημέρωση, την επανέναρξη αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ορίσατε έναρξη προπονήσεων χωρίς να γνωρίζουμε το πλαίσιο για επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων(!!!), υποχρεώνοντας τις ομάδες να συγκεντρώνουν τους ποδοσφαιριστές(πολλοί εκ των οποίων διαμένουν σε άλλες περιοχές από την έδρα των ομάδων τους) χωρίς καν να γνωρίζουν αν θα υπάρξουν αγώνες.
– Αφήσατε να διαρρεύσει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε έναν γύρο, σεβόμενοι τουλάχιστον τον ιδρώτα των αθλητών για τους βαθμούς που κατέκτησαν στο γήπεδο τις πρώτες 4 αγωνιστικές. Δώσατε περιθώριο 5 ημερών στις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή υπό την απειλή του υποβιβασμού.
Έχοντας αυτά τα δεδομένα ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα σας και δηλώσαμε συμμετοχή – παρά το τεράστιο κόστος και την έλλειψη οποιουδήποτε εσόδου- σκεπτόμενοι ότι θα είναι άδικο για τους αθλητές, τους χορηγούς και τους ανθρώπους γύρω από τις ομάδες να μην συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Και ενώ δηλώσαμε συμμετοχή έρχεστε να ανατρέψετε αυτό το πλαίσιο και να σχεδιάζετε επανέναρξη των πρωταθλημάτων από μηδενική βάση;;; Ποια ηθική και νομιμοποιητική βάση μπορεί να έχει μια τέτοια απόφαση; Πως είναι δυνατόν να διαγράφονται βαθμοί που κατακτήθηκαν στο γήπεδο σε επίσημους αγώνες;
Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως αν ισχύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αρνηθούμε να συμμετάσχουμε καθώς δεν θέλουμε να συναινέσουμε σε ένα εγχείρημα που δεν ξέρουμε τι συμφέροντα εξυπηρετεί αλλά σίγουρα δείχνει έλλειψη σεβασμού στις ίδιες τις αξίες του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι».