Ιστορική νίκη για τον φιλόδοξο Αστέρα Βλαχιώτη

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Αστέρα Βλαχιώτη ο οποίος επικράτησε 1-0 του Ασπροπύργου στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ο Τριποτσέρης με αυτογκόλ στο 46ο λεπτό.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη έδειξε με το καλημέρα την δυναμική του στο πρωτάθλημα της Football League σημειώνοντας την πρώτη νίκη στην ιστορία του σε επαγγελματική κατηγορία.

Ο αγώνας είχε δυνατά μαρκαρίσματα μέσα σε αθλητικά πλαίσια με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα για τη νίκη. Άξια αναφοράς η καλή εμφάνιση του Ασπροπύργου, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν διαθέσιμα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα με τον Κριστόφ Βαζέχα να δηλώνει ότι έμεινε έκπληκτος από τους παίκτες του.

Για τον Αστέρα Βλαχιώτη ο οποίος ήταν ανώτερο και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες του αγώνα φαίνεται από την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ότι ξεκινά το ένα πολύ ωραίο ταξίδι της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η ομάδα της Λακωνίας έχει όλα τα στοιχεία να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα της Football League στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Σε ένα πρωτάθλημα που θα χαθούν πολλοί βαθμοί από όλες τις ομάδες (με συνεχόμενες αγωνιστικές Κυριακή – Τετάρτη) κάτι το οποίο φάνηκε και την 1η αγωνιστική με την Ρόδο να μένει εντός έδρας στο 0-0 με την Επισκοπή, την λευκή ισοπαλία της Καλαμάτας εκτός έδρας με την Σαντορίνη και μόνο τον Αστέρα Βλαχιώτη και το Αιγάλεω (νίκη εκτός έδρας επί της Νίκης Βόλου) να παίρνουν τρίποντα.

Ο Γιώργος Βαζάκας για τους Λάκωνες χρησιμοποίησε τους:

Φαρμάκης,  Ευαγγελιδάκης, Πρίκας, Κορνέζος, Μάγκας, Νικολάου, Βερνάρδος (65′ Παπούλης), Σκεντεράϊ (87′ Καρβούνης),Καλλέργης, Μάρτσεβ (87′ Μπρακαμόντε),  Παλιάτσος (56′ Πατσαρούχας).

Ο Κριστόφ Βαζέχα χρησιμοποίησε τους:

Νίκας, Αργυρόπουλος, Τζόσεφ Να, Πατσατζόγλου, Τριποτσέρης, Μουκίδης (70′ Γεωργακόπουλος), Ζαχαρός, Καλομοίρης (58′ Κατίδης), Βασιλείου, Τζανουλίνος,  Μαρούδας.

Την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας Βλαχιώτη ταξιδεύει στη Κρήτη για να αντιμετωπίσει την Επισκοπή – Τετάρτη 31 Mαρτίου ενώ την Κυριακή υποδέχεται την Ρόδο στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης με την υποσημείωση ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας και η ομάδα θα δίνει εκεί τους εντός έδρας αγώνες της.

Αστέρας Βλαχιώτη 1 – 0 τελικό Ασπρόπυργος (0 – 0 ημίχ)

Α’ ημίχρονο

Γκολ: Τριποτσέρης με αυτογκόλ το 1 – 0 στο 46′.

2′ Πρώτη φάση για τον Αστέρα με τον Σκεντεράϊ πολύ ωραίο σου έξω από την περιοχή λίγο έξω από το παραθυράκι του Νίκα, πολύ καλή στιγμή για τον Αστέρα.

7′ Ζαχαρός εκτελεί φάουλ Πατσατζόγλου από κοντά, αποκρούει ο Φαρμάκης, σημαντική ευκαιρία για τον Ασπρόπυργο.

16′ Πολύ καλή στιγμή για τον Καλλέργη μετά από πολύ ωραία ενέργεια μπαίνει στη περιοχή, σουτάρει με την μπάλα να περνα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νίκα.

Τζανουλίνος καλή στιγμή για τον Ασπρόπυργο και λήξη ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

46′ Το πρώτο γκολ για τον Αστέρα Βλαχιώτη με τον Καλλέργη εκτελεί εκπληκτικά φάουλ από την αριστερή πλευρά – να δίνει ουσιαστικά το μισό γκολ στον σκόρερ – και η μπάλα βρήκε στο κεφάλι ενός αμυντικού του Ασπρόπυργου, συγκεκριμένα του Τριποτσέρη.

73′ Κεφαλιά από τον Γεωργακόπουλο, μπλοκάρει σταθερά ο Φαρμάκης.

76′ Κίτρινη ο Μάρτσεβ

77′ Κίτρινη ο Κορνέζος

Πέντε λεπτά καθυστέρηση

Αστέρας Βλαχιώτη (Γιώργος Βαζάκας): Φαρμάκης,4  Ευαγγελιδάκης, 3 Πρίκας, Κορνέζος, Μάγκας, Νικολάου, 11 Βερνάρδος (65′ Παπούλης), 24 Σκεντεράϊ (87′ Καρβούνης), 10 Καλλέργης, 8 Μάρτσεβ (87′ Μπρακαμόντε), 9 Παλιάτσος (56′ Πατσαρούχας).

ΠαΪτερης, Πατσαρούχας, Κουρτέσης, Μπρακαμόντε, Τουλοβασίλης, Παπούλης, Καρβούνης, Τουλίκης, Ασημάκης.

Ασπρόπυργος (Κριστόφ Βαζέχα): 66 Νίκας, 4 Αργυρόπουλος, 26 Τζόσεφ Να, 44 Πατσατζόγλου, 2 Τριποτσέρης, 10 Μουκίδης (70′ Γεωργακόπουλος), 5 Ζαχαρός, 14 Καλομοίρης (58′ Κατίδης), 20 Βασιλείου, 8 Τζανουλίνος, 39 Μαρούδας.

13 Γκέκας, 1 Οικονομόπουλος, 17 Μερτύρης, 23 Κατίδης, 33 Γεωργακόπουλος, 88 Αμπεσόλο, 67 Πετσίτης, 77 Τραορέ.

Διαιτητής: Καδδάς Παναγιώτης (Αχαίας), Βοηθοί: Οικονόμου Σπήλιος, Κύριος Δημήτριος (Aχαϊας).

4ος διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας). Παρατηρητής: Σταθόπουλος Παναγιώτης (Ηλείας)

περισσότερα σε λίγο