Καρυάτιδες Σπάρτης: Αδυναμία συμμετοχής στην Α’ Εθνική κατηγορία

Δυστυχώς η ποδοσφαιρική ομάδα της Σπάρτης, οι Καρυάτιδες δεν θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας – ξεκινά αυτό το Σ/Κ 3-4 Απριλίου.

Το αθλητικό site της Λακωνίας, isports.gr έχει το ρεπορτάζ.

Mετά από πολλές προσπάθειες των διοικούντων εξασφαλίστηκαν οι οικονομικοί πόροι για να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Δήμος Σπάρτης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Σύλλογοι γυναικών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, πλήθος φορέων και ανώνυμων πολιτών δημιούργησαν μια οικονομική συνιστώσα που θα ήταν βασικός αρωγός της τιτάνιας προσπάθειας των Διοικούντων.

Λόγοι αδυναμίας συμμετοχής στο πρωτάθλημα

Η πολύμηνη αναβολή του πρωταθλήματος, η αγωνιστική απραξία 13 μηνών, η δυσμενής εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα συνετέλεσαν στη μεγάλη μείωση του αριθμού των παικτριών. Συγκεκριμένα από το ενεργό δυναμικό των 17 αθλητριών, οι 11 δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής.

Συνεπώς η συμμετοχή στο πρωτάθλημα με 6 μόνο ενεργές παίκτριες καθίσταται αδύνατη. Κάτι το οποίο θα την υποβιβάσει στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Το isports.gr θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις στην ομάδα.

Το μόνο σίγουρο για το μέλλον είναι το εξής: επιβάλλεται η βοήθεια όλων, και ειδικότερα ατόμων που είναι διατεθειμένα να ασχοληθούν ενεργά με τα διοικητικά θέματα της ομάδας για να μπορέσει να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την επόμενη περίοδο.

Η τωρινή Διοίκηση θα συνεχίσει να βοηθά αλλά απαιτείται και η προσθήκη και άλλων ανθρώπων στο Δ.Σ. της ομάδας.

Φυσικά παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από πολλούς, η πικρή αλήθεια είναι γράφτηκε μια μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο της Σπάρτης που ελπίζουμε σύντομα να ξεχαστεί μέσα από θετικές εξελίξεις.