Τσάμπιονς Λιγκ: Αποβολή ομάδων από την φετινή διοργάνωση! Οι ομάδες που θα τις αντικαταστήσουν.

Στην αντεπίθεση περνάει η UEFA και μία ημέρα μετά από την ίδρυση της European Super League να πυροδοτήσει τη βόμβα που ουσιαστικά οδηγεί σε διάσπαση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, είναι έτοιμη να επιβάλλει τις πρώτες κυρώσεις.

Ποιες είναι αυτές; Όπως αποκάλυψε στο Reuters το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιέσπερ Μόλερ, εντός της εβδομάδας οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό Champions League, οι Ρεάλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, θα δουν την πόρτα της εξόδου!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Reuters” που επικαλείται τον συγκεκριμένο παράγοντα της UEFA, η ανώτερη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο προτίθεται την ερχόμενη Παρασκευή (23/4) να αφήσει εκτός συνέχειας του φετινού Champions League τις τρεις εκ των τεσσάρων ομάδων που έχουν πάρει τα εισιτήρια για τους “4”, με τις Ρεάλ, Τσέλσι και Σίτι να πληρώνουν το γεγονός πως είναι τα τρία από 12 ιδρυτικά μέλη της “αποσχιστικής” European Super League.

“Οι σύλλογοι πρέπει να φύγουν και περιμένω να γίνει αυτό την Παρασκευή. Μετά θα δούμε με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί η σεζόν όσον αφορά στην κατάκτηση του τροπαίου. Η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι κάτι το εξωπραγματικό“, φέρεται να δήλωσε.

Μένει βέβαια να δούμε αν η συγκεκριμένη απειλή θα πάρει σάρκα και οστά σε μερικά 24ωρα, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση η μοναδική ομάδα που δεν θα “πειραχτεί” από την UEFA θα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν που έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα μεταπηδήσει στο γκρουπ των ομάδων του νεοσύστατου φορέα.

Bild: “Ενδεχόμενο επιστροφής Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Πόρτο στo Champions League”

H UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να αποβάλλει τη Ρεάλ, την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι από τα ημιτελικά του Champions League λόγω της European Super League και σύμφωνα με την Bild είναι πιθανό να επιστρέψουν οι ομάδες που αποκλείστηκαν.

Η UEFA ετοιμάζεται να επιβάλλει τις πρώτες κυρώσεις για την ίδρυση της European Super League. Όπως αποκάλυψε στο Reuters το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιέσπερ Μόλερ, εντός της εβδομάδας οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό Champions League, οι Ρεάλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει τις όποιες αποφάσεις την Παρασκευή (23/4) κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Bild υποστηρίζει ότι αν τελικά οι τρεις ομάδες που συμμετέχουν στην European Super League αποκλειστούν τότε υπάρχουν δύο σενάρια για το Champions League.

Συγκεκριμένα, το πρώτο σενάριο είναι η Παρί Σεν Ζερμέν να πάρει τον τίτλο ως η μόνη ομάδα που δεν συμμετέχει στην κλειστή Λίγκα. Βέβαια, αυτό σημαίνει και πρόωρη ολοκλήρωση του Champions League. Αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν πολλά χρήματα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν ο ημιτελικός και ο τελικός.

Έτσι, όπως υποστηρίζει το γερμανικό δημοσίευμα, το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει επιστροφή των τριών ομάδων που αποκλείστηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε αυτή την περίπτωση ΜπάγερνΝτόρτμουντ και Πόρτο θα συμμετάσχουν στους “4” και θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

ΠΗΓΗ: sport24.gr