Τα επιχειρήματα του Φλορεντίνο Πέρεθ για την αναγκαιότητα δημιουργίας της Super League

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό «El Chiringuito», ο πρόεδρος της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε για τον ρόλο «σωτήρα» της Λίγκας, το «ξεπερασμένο» Champions League, την ανάγκη για έσοδα, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ρεάλ δεν θα αποβληθεί από τα ημιτελικά!

Περίπου ένα 24ωρο μετά την επίσημη «γέννηση» της European Super League, ο πρώτος πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε δημόσια στον τηλεοπτικό σταθμό «Chiringuito» και την εκπομπή «Jugones», χαρακτηρίζοντας την ESL ως μια προσπάθεια των 12 συλλόγων να σώσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στις ανάγκες για υψηλότερα έσοδα λόγω της χασούρας από την πανδημία, η οποία απλά επιτάχυνε τις διαδικασίες σύστασης της Super League, ενώ παρά την εγγυημένη συμμετοχή 15 από τις 20 ομάδες που ορίζει το φορμάτ της διοργάνωσης, δήλωσε ότι η Λίγκα δεν είναι κλειστή και πως όλες οι ομάδες έχουν δυνατότητα πρόσβασης!

Μάλιστα, τόνισε ότι είναι απόλυτα σίγουρος ότι η Βασίλισσα δεν θα αποβληθεί από τα ημιτελικά του Champions League, στάθηκε στις απειλές της UEFA, ενώ προανήγγειλε ότι η διοργάνωση θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο αν έρθουν σε συμφωνία, διαφορετικά μάξιμουμ σε έναν χρόνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«ΧΑΣΑΜΕ 5 ΔΙΣ., ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ»

«Όταν δεν έχεις κανένα εισόδημα πέρα από τα τηλεοπτικά, η λύση είναι να δημιουργήσεις περισσότερους ανταγωνιστικούς αγώνες στη σεζόν που θα προσελκύουν περισσότερο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη, με όλους τους μεγάλους συλλόγους. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αντί για το Champions League, θα φτιάξουμε μία Super League ώστε να καλύψουμε τα χαμένα εισοδήματα.

«Οι μεγάλοι σύλλογοι στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία πρέπει να δώσουν τη λύση σε μια άσχημη κατάσταση που βιώνει το ποδόσφαιρο. Έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι πολύ άσχημο. Πέρυσι είχαμε μπάτζετ 800 εκατομμυρίων και έσοδα 700 εκατ. και φέτος με 900 εκατ. προϋπολογισμό θα δούμε αν θα βγάλουμε πάνω από 600. Σε δύο σεζόν 400 εκατ. λιγότερα, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Βιώνουμε μια πολύ άσχημη κατάσταση.

«ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ UEFA, ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ»

«Θέλουμε να κάνουμε το ίδιο με αυτό που συμβαίνει στο μπάσκετ και την Euroleague. Με την UEFA βρισκόμαστε σε συζητήσεις τα τελευταία 2-3 χρόνια, η πανδημία μας οδήγησε σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Αν φτάσουμε σε συμφωνία με την UEFA, θέλουμε να ξεκινήσουμε από τον Αύγουστο, διαφορετικά θα περιμένουμε έναν χρόνο».

«ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ»

«Κάθε φορά που συμβαίνει μια αλλαγή, υπάρχουν πάντα άνθρωποι που εναντιώνονται, συνέβη και με το Μπερναμπέου και όλη η ιστορία του ποδοσφαίρου άλλαξε. Τι είναι τόσο ελκυστικό; Ότι παίζουν οι καλύτεροι με τους καλύτερους, ο ανταγωνισμός, οι περισσότερες πηγές που δημιουργούνται. Οι πλούσιοι; Εγώ; Δεν μου ανήκει η Ρεάλ Μαδρίτης, είμαστε ποδοσφαιρικός σύλλογος και το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο, σε μία κρίσιμη στιγμή».

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί, όπως οι εταιρείες, οι άνθρωποι, οι νοοτροπίες. Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες διότι όλες οι ομάδες έχουν καταστραφεί. Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πια για το ποδόσφαιρο. Γιατί; Διότι υπάρχουν πολλά ματς χαμηλής ποιότητας και δεν ενδιαφέρονται, έχουν άλλες πλατφόρμες για να εστιάσουν την προσοχή τους. Έχει χάσει το ενδιαφέρον του, πρέπει να κάνουμε κάτι. Έχουμε όλοι καταστραφεί, το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και οι 12 σύλλογοι έχουν οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η τηλεόραση αλλάζει κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε.

«Ένα Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ πιο διασκεδαστικό απ’ ό,τι με μία μέτρια ομάδα του Champions League. Όσο καλύτερα τα παιχνίδια, τόσο πιο διασκεδαστικό το θέαμα. Το Champions League είναι ελκυστικό μετά τα προημιτελικά, μέχρι τότε πρέπει να παίζουμε με τις μέτριες ομάδες που δεν είναι καθόλου ελκυστικές.

Τι θέλει να δει όλος ο κόσμος; Έχουμε φαν σε όλον τον πλανήτη. Αυτός είναι που δημιουργεί τα χρήματα, δεν έρχονται από αλλού. Κι αυτά τα χρήματα είναι για όλους, είναι μια πυραμίαδ. Αν έχουμε εμείς στην κορυφή χρήματα, θα έχουν όλοι. Αν δεν δημιουργούνται, όμως, τα έσοδα, η πυραμίδα δεν θα υφίσταται».

«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ Η UEFA»

«Θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Θα μιλήσουμε με FIFA – UEFA, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο θυμωμένες. Η UEFA δεν χρειάζεται να απειλεί. Πρέπει να συζητήσουμε.

Η UEFA δούλευε ένα διαφορετικό φορμάτ και πρώτον, δεν το κατάλαβα. Δεύτερον, δεν παράγει το απαραίτητο εισόδημα για να σώσεις το ποδόσφαιρο. Όταν λέω να σώσεις το ποδόσφαιρο, εννοώ τους πάντες. Αυτό που θέλουμε, αυτό που κληροδοτήσαμε από τον Μπερναμπέου, είναι να σώσουμε το ποδόσφαιρο έτσι ώστε στα επόμενα 20 χρόνια να μπορούμε να ζούμε ειρηνικά. Η κατάσταση είναι πολύ δραματική».

«ΤΟ 2024 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ… ΝΕΚΡΟΙ – ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ»

«Απειλούν τους παίκτες. Οι παίκτες μπορούν να είναι ήσυχοι, διότι οι απειλές δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα. Αλλά εκείνοι που συντηρούν το μονοπώλιο, η UEFA, πρέπει να είναι διαφανείς. Η UEFA δεν βγάζει καλή εικόνα προς τα έξω, δεν θέλω να σχολιάσω πράγματα που συνέβησαν στην UEFA, αλλά πρέπει να κάνει διάλογο και όχι απειλές. Παρουσίασαν ένα φορμάτ που κανείς δεν καταλαβαίνει και λένε θα αρχίσουν από το 2024. Το 2024 θα είμαστε νεκροί. Υπάρχουν κλαμπ που έχουν χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Δεν είναι κλειστή Λίγκα η Super League. Οποιοσδήποτε σύλλογος μπορεί να έχει πρόσβαση»

«Η ΠΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ»

«Δεν έχουμε προσκαλέσει την Παρί Σεν Ζερμέν προς το παρόν, ούτε τις δύο γερμανικές. Θα είμαστε 15 και 5 ακόμη εναλλακτικά μέλη. Κανείς νοήμων δεν θέλει να καταστρέψει τα πρωταθλήματα.

Δεν μπορεί να είναι για 50 ομάδες η Super League. Και η Ρόμα και η Νάπολι έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν, αλλά τα fixed έσοδα θα πηγαίνουν στις 15 που θα παίζουν μεταξύ τους κάθε εβδομάδα».

«ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΣΕΦΕΡΙΝ ΣΤΟΝ ΑΝΙΕΛΙ»

«Ο πρόεδρος της UEFA δεν μπορεί να προσβάλει, όπως προσέβαλε τον Ανιέλι. Το βρίσκω άνευ προηγούμενου. Η UEFA πρέπει να αλλάξει, δεν θέλουμε έναν πρόεδρο που προσβάλει και ζητάμε διαφάνεια. Όλοι αλλάζουμε και αλλάζουμε προς το καλύτερο. Σε μια δημοκρατική Ευρώπη όπως αυτή που ζούμε, αυτά τα πράγματα δεν θα έπρεπε να λέγονται, για το καλό της κοινωνίας».

«Η SUPER LEAGUE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΙΓΚΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ»

«Δεν είναι μια λίγκα πλουσίων, αλλά μια λίγκα που θέλει να σώσει το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να λένε ότι θα γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και να το αιτιολογούν έτσι.

«ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ Η ΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ, ΜΕ VAR ΚΑΙ FINANCIAL FAIR PLAY»

 «Το VAR και οι διαιτητές φυσικά θα υπάρχουν και θα βελτιωθούν κι άλλο. Θα υπάρχει Financial Fair Play και σταθερότητα στους συλλόγους.

Η Λίγκα είναι δεσμευτική. Κανείς από τα μέλη που υπέγραψαν δεν μπορεί να φύγει»

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο τρεις χώρες, δεν ξέρουμε τι κριτήρια θα χρησιμοποιήσουμε για τις προσκλήσεις».

«ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ»

«Για αυτές τις ομάδες η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά στο να πηγαίνει καλά η ομάδα αγωνιστικά. Δεν γίνεται οι μεσαίες ομάδες στην Ισπανία να κερδίζουν χρήματα και η Μπαρτσελόνα να χάνει. Είμαστε σε μια παράξενη εποχή και δεν μπορεί να συμβαίνει. Δεν γίνεται στην Αγγλία αυτές οι 6 ομάδες να χάνουν χρήματα και οι άλλες 14 να κερδίζουν. Όταν λέμε αλληλεγγύη το εννοούμε πραγματικά».

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ»

«Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα, έχουμε τόσα παιχνίδια, υπάρχουν ματς των εθνικών ομάδων που ο κόσμος δεν ξέρει καν πώς θα νικήσει είναι η αλήθεια. Το να παίζουν με παίκτες των συλλόγων δεν έχει πολύ νόημα. Πρέπει να το αλλάξουμε»

«ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΟΝ ΛΑΠΟΡΤΑ»

«Δεν ήταν δύσκολο, διότι όταν μιλάς σε αξιόπιστους ανθρώπους δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ο ίδιος ξέρει ότι αυτό είναι το μέλλον για τον σύλλογο. Οικονομικά η Super League σώζει όλες τις ομάδες, σώζει το ποδόσφαιρο».

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝ»

 «Οι αγώνες ανάμεσα στους κορυφαίους δημιουργούν περισσότερα έσοδα. Δεν πιστεύω ότι 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ήθελαν να δουν στην τηλεόραση άγνωστα κλαμπ. Αν θέλω μια φανέλα της Ρεάλ την πληρώνω, η Ρεάλ δεν με πληρώνει για τίποτα. Έχω μια ιστορική ευθύνη να κάνω το καλύτερο για την υστεροφημία του συλλόγου.

Πρόεδρος της Super League; Μέχρι να με διώξουν. Αν θα απονείμω το Κύπελλο στη Μπαρτσελόνα σε περίπτωση που το κατακτήσει; Μη μου λέτε ιστορίες».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr