Πολλά μπράβο στις ομάδες της Λακωνίας

Δυστυχώς δυο ομάδες της Λακωνίας ο Πανγυθεατικός και ο Μολαϊκός υποβιβάστηκαν από την Γ’ Εθνική στην Α’ κατηγορία Λακωνίας. Ο Άρης Σκάλας είχε κερδίσει την παραμονή του την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 7ου ομίλου.

Ο υποβιβασμός του Πανγυθεατικού και του Μολαϊκού έγινε για 1 μόλις βαθμό αφού οι δύο ομάδες της Λακωνίας ισοβάθμησαν στους 14 – ο Πανγυθεατικός υπερτερεί – και ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου και ο Ερμής Μελιγούς που παρέμειναν στην Γ΄Εθνική είχαν 15 βαθμούς.

Το αθλητικό site της Λακωνίας, isports.gr, απονέμει πολλά μπράβο στους ανθρώπους των δυο ομάδων της Λακωνίας που έκαναν μια τιτάνια προσπάθεια σε μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Είναι πιθανό φυσικά οι κόποι τους να δικαιωθούν αφού η ΕΠΟ οφείλει να μειώσει τις ομάδες που θα υποβιβαστούν για να μπορέσουν οι δυο ομάδες της Λακωνίας να βρίσκονται εκεί που αξίζουν να είναι.  Μια απόφαση που πρέπει να παρθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και του γεγονότος ότι δεν ανεβαίνουν ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ’ Εθνική – συνεπώς οι ομάδες της κατηγορίας δεν μπορούν να σχηματίσουν τους απαιτούμενους ομίλους – τόσο αριθμητικά όσο και γεωγραφικά.

Ο Πανγυθεατικός δυστυχώς σε μια ιστορική χρονιά για αυτό, αφού κλείνει 120 χρόνια ιστορίας δεν κατάφερε να συνεχίσει το πολύ καλό ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα. Η ατυχία ήταν καθοριστικός παράγοντας για την ομάδα του Γυθείου αφού δέχτηκε 2 γκολ στις καθυστερήσεις, σε αγώνες που θα νικούσε παίρνοντας σημαντικά τρίποντα – σε Ναύπλιο και στο Ρουφ που θα του είχαν δώσει την παραμονή.

Υπενθυμίζουμε και την αξιοθαύμαστη απόφαση του Μολαϊκού να κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο ελάχιστο περιθώριο των 2 ημέρων που του δόθηκε, μετά από την πολύ καθυστερημένη απόφαση αποχώρησης του Π.Σ. “Η Σπάρτη”. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αν οι διοικούντες του Μολαϊκού είχαν περισσότερο χρόνο θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει μια ομάδα που θα εξασφάλιζε άνετα την παραμονή της στην Γ΄Εθνική κατηγορία αν είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να «χτίσουν» την ομάδα.

Συγχαρητήρια και στον Άρη Σκάλας που παρέμεινε με το «σπαθί του» στην κατηγορία κάνοντας μια πάρα πολύ καλή αγωνιστικά χρονιά με την σταθερότητα να τον χαρακτηρίζει καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς.