Όλοι θα θυμούνται το ξεχωριστό ποδοσφαιρικό καλοκαίρι του 2021 (βίντεο)

Το καλοκαίρι του 2021 μπορεί να μείνει χαραγμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Δυο ποδοσφαιρικές «αδικίες» σε εθνικό επίπεδο ενδέχεται σε λίγες ημέρες να τελειώσουν.  Αυτό τουλάχιστον θα ήταν η επιθυμία πολλών φίλων του ποδοσφαίρου.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας βρίσκεται δυο βήματα μακριά από την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής κορυφής την ίδια στιγμή που ο Μέσι – 34 ετών – και η Αργεντινή βρίσκονται στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Κοινό χαρακτηριστικό και της Εθνικής Αγγλίας και του Μέσι είναι ότι δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να κατακτήσουν τρόπαιο, για την Αγγλία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για τον Αργεντίνα, το Κόπα Αμέρικα, είτε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των Άγγλων είναι το γεγονός ότι αγωνίζονται εντός έδρας σε ένα κατάμεστο Γουέμπλεϊ, τόσο στον ημιτελικό με την Δανία όσο και στον τελικό με τον νικητή του Ιταλία – Ισπανία. Μια μοναδική ευκαιρία για να σπάσει επιτέλους η κατάρα.

Τα αποτελέσματα των Άγγλων, οι οποίοι δεν έχουν δεχτεί γκολ, στο Ευρωπαϊκό: στους ομίλους νίκες με Κροατία 1-0 και Τσεχία 2-0, ισοπαλία με την Σκωτία 0-0 και την εντυπωσιακή νίκη στον προημιτελικό με την Ουκρανία 4-0 που έγινε στο Ολίμπικο της Ρώμης Αξιοσημείωτο ότι έδρα όλων των αγώνων τους στη διοργάνωση εκτός από αυτό με την Ουκρανία είναι το Γουέμπλεϊ.

Για τον Μέσι και την Αργεντινή η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα στο Μαρακανά και απέναντι στη Βραζιλία θα ήταν το ιδανικό σενάριο για να ξεχαστούν όλες οι αποτυχημένες προσπάθειες – Μουντιάλ του 2014, και τρία Κόπα Αμέρικα το 2007, το 2015 και το 2016. Με τον Αργεντίνο άσο να έχει μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για την κατάκτηση ενός τροπαίου με την Εθνική ομάδα αφού έχει «πατήσει» πλέον στα 34 έτη.

Το εκπληκτικό στη περίπτωση του Μέσι είναι το γεγονός ότι η Αργεντινή είναι η πολυνίκης του θεσμού της Λατινικής Αμερικής με 14 τρόπαια.  Και το σίγουρο είναι ότι αν το κατακτήσει θα το πάρει ουσιαστικά μόνος του, αφού είναι το ρόστερ της Αργεντινής είναι πολύ «φτωχό» συγκριτικά με το παρελθόν.

Οι δυο ημιτελικοί του Κόπα Αμέρικα διεξάγονται την Τρίτη – Βραζιλία Περού και την Τετάρτη – Αργεντινή  Κολομβία τα ξημερώματα.

Τα αποτελέσματα της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα κατά σειρά: στους ομίλους 1-1 με την Χιλή, νίκες με Ουρουγούαη 1-0, Παραγουάη 1-0 και Βολιβία 4-1. Στον προημιτελικό επικράτησε 3-0 του Ισημερινού.