Γαλατασαράι: Προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο (φωτογραφίες)

Τραβάνε στα άκρα οι Τούρκοι το περιστατικό με την άρνηση των ελληνικών αρχών στο «Ελ. Βενιζέλος» να τους επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, λόγω μη τήρησης του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό. Επιθετική ανακοίνωση κατά της Ελλάδας.

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει το περιστατικό με την απαγόρευση εισόδου της Γαλατασαράι στην Ελλάδα, λόγω μη τήρησης του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό.

Η αποστολή της τουρκικής ομάδας έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα, αλλά δεν έφυγε ποτέ από το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, πλέον, ωστόσο η αποστολή της Γαλατά είχε τεστ τις τελευταίες 72 ώρες, γεγονός που δεν έγινε δεκτό από τις ελληνικές αρχές.

Οι Τούρκοι παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο και εν τέλει αποχώρησαν για να επιστρέψουν στην Τουρκία με τον Φατίχ Τερίμ και άλλα μέλη της αποστολής να είναι έξαλλα με την εξέλιξη, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, η Γαλατασαράι εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση ζητώντας την απολογία των ελληνικών αρχών και κατήγγειλε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να δώσουμε φιλικό σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε μια ξεκάθαρη διάκριση απέναντι σε μια τουρκική ομάδα. Πέρα από τη συνήθη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτές. Ζητήθηκε νέο τεστ και παρότι ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, και μερικοί από τους παίκτες μας συμπεριφέρθηκαν εποικοδομητικά για το τεστ και έλαβαν τις σχετικές ενέργειες, τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο.

Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε την απολογία των ελληνικών αρχών και από τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε γι’ αυτό το χρονικό διάστημα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνος από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

ΠΗΓΗ: onsports.gr