Από το άδειο ψυγείο στη κορυφή του κόσμου.

Mέσα δεκαετίας του ’90 και σ’ ένα μικρό δυάρι στα Σεπόλια ο Τσαρλς και η Βερόνικα, είχαν αφήσει την πατρίδα τους τη Νιγηρία μαζί με τον τρίχρονο γιο τους τον Φρανσις, ήδη από τις αρχές του 1992 και μετά από μια επίπονη περιπλάνηση που περιελάμβανε τρεις Ηπείρους, είχαν καταλήξει στην Ελλάδα.

Η ζωή δεν ήταν εύκολη καθώς μετά βίας μάζευαν τα 150 χιλιάρικα (τότε) δραχμές του ενοικίου κάθε μήνα και ακόμη πιο δύσκολα είχαν κάθε μεσημέρι φαγητό στο τραπέζι τους.
Ο πατέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο προσπαθούσε να φέρει το μεροκάματο στο σπίτι είτε δουλεύοντας σε οικοδομή, είτε πουλώντας διάφορα μικροπράγματα είτε κάνοντας μικρές χειροτεχνικές δουλειές.
Το λιγοστό εισόδημα που «έμπαινε» κάθε μέρα στο σπίτι είχε ως αποτέλεσμα η οικογένεια να αλλάξει ουκ ολίγες φορές στέγη.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήρθε στον κόσμο όταν η Βερόνικα και ο Τσαρλς έμεναν σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα με δύο δωμάτια στα Σεπόλια, όπου στο ένα δωμάτιο κοιμόντουσαν οι γονείς και στο άλλο τα τρία μέχρι τότε αδέλφια.

Το φτωχόπαιδο από τα Σεπόλια κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Η ιστορία του αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον κάθε άνθρωπο.

20 Ιουνίου 2021 ο Γιάννης κατακτά τον πρώτο του Πρωτάθλημα στο NBA και γίνεται ΜΥΘΟΣ.

ΠΗΓΗ: carierista.com