Άθλος για Μπούρμπου και Κυρίδου, προκρίθηκαν στον τελικό με ασύλληπτη κούρσα και παγκόσμιο ρεκόρ! (βίντεο)

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου με μία συγκλονιστική κούρσα κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της δικώπου άνευ (29/07, 03.30) στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που έκαναν η Χριστίνα Μπούρμπου με την Μαρία Κυρίδου στον ημιτελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το ελληνικό δίδυμο μπήκε ως αουτσάιντερ στον ημιτελικό έχοντας απέναντι του πληρώματα σαφέστατα πιο έμπειρα όμως όχι απλά προκρίθηκε, όχι απλά τερμάτισε πρώτο, αλλά έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να μείνουν κοντά στα πληρώματα της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά και της Αυστραλίας που μπήκαν από την αρχή σε ρόλο οδηγού!

Αυτό συνέβη μέχρι λίγο πριν τη συμπλήρωση των 1500 μέτρων. Από εκεί και μετά το ελληνικό πλήρωμα άρχισε την αντεπίθεση του και τρέλανε τα χρονόμετρα. Το 6:48.70 είναι νέο Παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο ανήκε στη Νέα Ζηλανδία από το 2017 με 6:49.08. Βέβαια, οι Νεοζηλανδές λίγο αργότερα πήραν πίσω το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ.

Έτσι, το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/07, 03.30).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ: sport24.gr