Πύρρος Δήμας: «Επιστρέφω μόνιμα στην Ελλάδα, αναλαμβάνω την Εθνική ομάδα»! (βίντεο)

Την απόφασή του να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και να ηγηθεί της προσπάθειας ανάκαμψης της εθνικής ομάδας άρσης βαρών γνωστοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας στη σκιά του ξεσπάσματος του νεαρού αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει το άθλημα.

«Χαίρομαι που το θέμα βγήκε σήμερα στον αέρα από τον Θοδωρή… Εγκαταλείπει γιατί δεν βλέπει ανταπόκριση, από πουθενά δεν βλέπουμε. Θα έρθω πίσω, και έχω σκοπό από τον Σεπτέμβριο να είμαι κοντά στην ελληνική ομοσπονδία και κοντά στα νέα παιδιά», επισήμανε ο Πύρρος, ερωτηθείς τι θα κάνει αν ο υφυπουργός Αθλητισμού τον καλέσει για να ξαναφτιάξει τη «χρυσή ομάδα» της άρσης βαρών.

«Από τον Σεπτέμβριο θα είμαι μόνιμα στην Ελλάδα. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχω αποφασίσει να είναι η βάση μου στην Ελλάδα, και να δουλεύω εκεί. Θέλω να στηρίξω την ελληνική άρση βαρών, θέλω να στηρίξω παιδιά σαν το Θοδωρή, και άλλα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω. Έτσι και αλλιώς θα το κάνω. Το κάνω, το ‘χω κάνει χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τα παιδιά που έχουν όνειρα να μη σταματήσουν, να τους δώσουμε το χέρι και να συνεχίσουν, τόνισε, και πρόσθεσε «να είναι ο Θοδωρής εκεί να τους οδηγεί»! «Είναι ντροπή ένα άθλημα που έδωσε τόσες χαρές να μην μπορεί να βοηθήσει δυο-τρία παιδιά» σημείωσε ο χρυσός ολυμπιονίκης. «Στην Ελλάδα ευτυχώς έχουμε παρά πολλά δυνατά παιδιά με όρεξη με κέφι, προπονητές που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, σωματεία που δουλεύουν μέρα νύχτα, απλά το θέμα είναι αυτό που είπε και ο Θοδωρής ότι αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη», υπογράμμισε.

«Δυστυχώς λέει αλήθειες ο Θοδωρής… Δυστυχώς η ομοσπονδία από το 2008 και μετά έχει δεχθεί να μην το πω πόλεμο, αλλά να πω ότι δεν της αξίζει αυτής της ομοσπονδίας με αυτές τις επιτυχίες, με αυτούς τους μεγάλους αθλητές, να της συμπεριφέρονται σα να είναι η τελευταία… Τι να πω. Το 2015 ήταν η μόνη ομοσπονδία που δέχθηκε τέτοια περικοπή χρημάτων 55% μείωση του προϋπολογισμού με το ”έτσι θέλω” με μια απόφαση όταν ήμουν πρόεδρος. Για μια 5ετια δεν μιλούσε κανείς, κλειστά στόματα… Τα ‘λεγα, εγώ αλλά γινόμουν και γραφικός. Οι αληθείς είναι αυτές, πονάνε, ευτυχώς που ο Θοδωρής μίλησε».

Ο Πύρρος εξήγησε ότι «το παιδί δουλεύει κάθε μέρα, κάνει personal training για να μπορεί να ζήσει. Ο πατέρας του και η μάνα του τον στηρίζουν όσο μπορούν, αλλά η μητέρα του είναι άνεργη, φίλοι του συγγενείς τον έχουν στηρίξει παρά πολύ. Σαν ομοσπονδία του είχαμε βρει στο Ιασώ έναν φυσικοθεραπευτή, αλλά δεν τον βόλευε. Το παιδί είναι πέρα δώθε με τη δουλειά του και δεν τον βόλευε καθόλου. Είχε έναν φυσικοθεραπευτή δικό του που τον στήριζε και δεν του έπαιρνε λεφτά. Και αυτό λέει το παιδί… Ντρέπομαι γιατί αυτά είναι αυτονόητα. Εμείς τα είχαμε όλα λυμένα, ήμασταν στο στρατό, και είχαμε μισθό από την ομοσπονδία, κάθε μήνα είχαμε ήρεμο το κεφάλι ότι η καθημερινότητά μας είναι λυμένη για αυτό κάναμε αυτά που κάναμε».

Οι εποχές, συνέχισε ο μεγάλος παλαίμαχος αθλητής, είναι τελείως διαφορετικές. Η άρση βαρών δεν είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε με όλες αυτές τις επιτυχίες που έφερε στην Ελλάδα. Από το 2008 και μετά την τσακίσαμε, τη διαλύσαμε, της δίνουμε μόνο τα λεφτά για να πληρώνει τους υπάλληλους και τα ενοίκια στις εθνικές εγκαταστάσεις όπως στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και τον Άγιο Κοσμά. Η ομοσπονδία έπαιρνε 3 εκατ., στην εποχή μας τα τελευταία 5 χρόνια έπαιρνε 320.000, και τώρα με τον υπουργό τον Λευτέρη Αυγενάκη επιτέλους μπορούμε να μιλήσουμε με έναν υπουργό και να συνεννοηθούμε.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο