Μάθημα για όλους, το ήθος του Τεντόγλου στον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του. Η αγκαλιά στον Ετσεβερία (βίντεο)

Την ίδια στιγμή που ο Μίλτος Τεντόγλου είχε μόλις κατακτήσει το Χρυσό μετάλλιο στον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του με ένα επικό τρόπο – τελευταίο άλμα – και παρηγορούσε τον μεγάλο αντίπαλό του, Κουβανό Ετσεβερία, επειδή δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του!

Κρατώντας ξανά χαμηλό προφίλ, ο Τεντόγλου πανηγύρισε το χρυσό με συρτάκι, ενώ δεν ξέχασε τον άτυχο ανταγωνιστή του, ο οποίος κρατούσε μέχρι το τέλος το χρυσό.

Προσπάθεια, συγκέντρωση, επιμονή, μα πάνω απ’ όλα ήθος. Ο Μίλτος Τεντόγλου “πέταξε” με το τελευταίο του άλμα στα 8,41 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος ανεβάζοντας την αγωνία στα ύψη. Στο τέταρτο άλμα έφτασε στο 8,10, και συνέχισε με 8,15 φτάνοντας στη τρίτη θέση.

Πριν το τελευταίο του άλμα, ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες, έκανε 8,18μ. στέλνοντας τον Έλληνα αθλητή προσωρινά εκτός μεταλλίων. Ωστόσο, με άλμα στα 8,41μ. στη τελευταία του προσπάθεια, ο Μίλτος έφτασε στη πρώτη θέση. Ο Κουβανός Ετσεβαρία είχε κάνει και αυτός 8,41μ., αλλά ο Τεντόγλου είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια και έτσι πήρε το χρυσό.

Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης τόνισε πως έκανε “πέντε άλματα χάλια”, μέχρι να έρθει το εξαιρετικό 6ο, που του έδωσε και την πρωτιά, ενώ σημείωσε πως αισθάνεται “κάπως” για το γεγονός ότι νίκησε, αφού “ο Κουβανός ήταν καλύτερος σήμερα”. Σημειώνεται πως ο Ετσεβαρία ήταν τραυματίας και παρότι δοκίμασε, δεν κατάφερε να κάνει την έκτη και τελευταία προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να σπεύδει να τον αγκαλιάσει ο Τεντόγλου, δείχνοντας το ήθος του.