Βλάχος: “Δεν τελειώσαμε. Θέλουμε το χρυσό, να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά, να ακουστεί ο ύμνος”

Ο Θοδωρής Βλάχος με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις προσπάθειες της Εθνικής Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια και υποσχέθηκε προσπάθεια για το χρυσό στον τελικό της Κυριακής.

Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Εθνικής Ελλάδας, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε με δάκρυα στα μάτια αμέσως μετά το θρίαμβο επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Περίμενα χρόνια τέτοια στιγμή, να βρεθούμε τελικό. Είμαι προπονητής εδώ επτά χρόνια κι έχω βρεθεί σε αυτήν τη θέση 3-4 φορές. Ήταν απωθημένο να ζήσω τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Η μοίρα επεφύλασσε να ζήσω τελικό της μεγαλύτερης διοργάνωσης, των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν τελειώσαμε. Θέλουμε το χρυσό, να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά, να ακουστεί ο ύμνος”, δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην κάμερα της ΕΡΤ.

“Στον αθλητισμό δεν υπάρχει ποτέ, υπάρχει η αξία. Τα παιδιά άξιζαν να κρεμάσουν μετάλλιο στο στήθος, κυρίως Ολυμπιακών Αγώνων, να πάμε σε ένα μεγάλο τελικό, να χαρούμε, να ευχαριστηθούμε και να προσπαθήσουμε για το τέλειο. Αυτό είναι το ζητούμενο”.

Για τη δεύτερη νίκη επί της Ουγγαρίας στο ίδιο τουρνουά παρότι μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν είχε καμία σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, σχολίασε: “Κερδίσαμε την Ουγγαρία, μία υπερδύναμη, για δεύτερη φορά σε ένα τουρνουά. Πώς; Με αυτοθυσία, καρδιά, τακτική, μεγάλες άμυνες, μεγάλα γκολ και όλα όσα χρειάζεται ένας τελικός, γιατί το παιχνίδι ήταν ένας τελικός για εμάς”.

Όσο για τον τελικό, ήταν σαφής: “Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Υπάρχουν πανηγυρισμοί για 2-3 ώρες και μετά θα βρούμε τρόπο να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε τον αντίπαλο. Δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η στιγμή. Θα τη ζήσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις φωτιές που πλήττουν την Ελλάδα και δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστους τους ανθρώπους της εθνικής πόλο, παρότι βρίσκονται στο Τόκιο: “Είμαστε πολύ μακριά, αλλά παρακολουθούμε τι συμβαίνει. Ζούμε το όνειρό μας, κάναμε πραγματικότητα πολλά όνειρα, όμως πολλές θυσίες συμπολιτών έχουν χαθεί και δεν ξέρω αν μπορέσαμε με αυτήν τη νίκη να δώσουμε χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Δεν συγκρίνω συναισθήματα. Σε εμάς η ζωή 20 μέρες μας συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βοηθήσουμε διαφορετικά. Μερικές φορές με τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς. Επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr