Ανδρεάκος: Κάηκαν περιουσίες, 56 σπίτια από 1 αναζωπύρωση. Εκλιπαρούσα για να έρθει 1 ελικόπτερο. Θα γίνουν μηνύσεις. (βίντεο)

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος, λόγω της πύρινης λαίλαπας που έκαψε 30 χωριά και 56 σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή.

«Κάηκε ολόκληρη η περιοχή από μια αναζωπύρωση που ήταν την Τετάρτη το πρωί. Εκλιπαρούσαμε για να έρθει ένα ελικόπτερο για μία ώρα. Αυτό δεν έγινε και στέλνουμε σήμερα τρία;», τόνισε  μιλώντας στο Open TV, ο Πέτρος Ανδρεάκος, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Από την Τρίτη φθάσαμε σήμερα στην άλλη Δευτέρα. Έχουν καεί 56 σπίτια και η φωτιά πέρασε από 30 χωριά»

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά του προϊσταμένου της Πυροσβεστικής, που με δική του μονομερή απόφαση – όπως είπε – εκκένωσε την Πέμπτη το βράδυ τα 6 κάμπινγκ, με 500 παραθεριστές το καθένα.

«Μπροστά από τα κάμπινγκ μιλάμε για 30 μέτρα παραλία, αμμουδιά. Δεν είναι το Μάτι που ήταν τα βράχια. Αυτά συμβαίνουν διότι έρχονται οι ανώτεροι αξιωματικοί από τα γραφεία και από άλλους τόπους και δεν γνωρίζουν» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: https://www.koutipandoras.gr/