Μυθική ανατροπή της Πορτογαλίας με έναν απίστευτο Ρονάλντο! (βίντεο)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε πέναλτι, αλλά με γκολ στο 89’ και το 96’ χάρισε τεράστια νίκη στην Πορτογαλία κόντρα στην Ιρλανδία γράφοντας ιστορία (2-1). Στο 1-1 τα Γαλλία – Βοσνία, Νορβηγία – Ολλανδία.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε μεγάλη ανάγκη τη νίκη για να κρατηθεί στα ψηλά του 1ου ομίλου και όλα φάνηκε ότι θα στραβώσουν εντός έδρας κόντρα στην Ιρλανδία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε πέναλτι και η ομάδα του βρέθηκε να χάνει 0-1, σε ένα βράδυ που φάνηκε ότι θα κλείσει με «σοκ».

Τελικά αυτό το έπαθαν οι φιλοξενούμενοι καθώς ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών ισοφάρισε στο 89΄και έγραψε το τελικό 2-1 στο 96’ για να γίνει ο Νο1 killer σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Ο Πορτογάλος, που έστειλε την ομάδα του Σάντος στο Νο1 του group με ματς περισσότερο, έφτασε τα 111 γκολ και άφησε για πάντα πίσω τον Ιρανό, Αλί Νταεΐ.

Σε άλλα ματς για τα προκριματικά του Mundial, για τον 4ο όμιλο, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη προηγήθηκε στην έδρα της Γαλλίας με τον Τζέκο, αλλά οι Τρικολόρ απάντησαν με τον Γκριεζμάν πριν το ημίχρονο. Η ομάδα του Ντεσάν πήρε το 1-1 παρότι από το 51’ έπαιζε με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Κουντέ. Για το 7ο group, η Νορβηγία με γκολ του Ερλινγκ Χααλαντ προηγήθηκε της Ολλανδίας, η οποία όμως ισοφάρισε με τον Κλάασεν για να διαμορφωθεί από νωρίς το τελικό 1-1.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

1ος Ομιλος

Πορτογαλία – Ιρλανδία 2-1
Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν 2-1

4ος Ομιλος

Γαλλία – Βοσνιά/Ερζεγοβίνη 1-1
Καζακστάν – Ουκρανία 2-2

6ος Ομιλος

Δανία – Σκωτία 2-0
Νησιά Φερόε – Ισραήλ 0-4
Μολδαβία – Αυστρία 0-1

7ος Ομιλος

Νορβηγία – Ολλανδία 1-1
Τουρκία – Μαυροβούνιο 2-2
Λετονία – Γιβραλτάρ 3-1

8ος Ομιλος

Ρωσία – Κροατία 0-0
Μάλτα –  Κύπρος 3-0
Σλοβενία – Σλοβακία 1-1

ΠΗΓΗ: sdna.gr