O Mέσι πέτυχε γκολάρες, έκανε χατ τρικ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στη Λατινική Αμερική πάνω από τον Πελέ (βίντεο)

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε τρία γκολ απέναντι στη Βολιβία, ένα εκ των οποίων ήταν ανάλογο της ποδοσφαιρικής του αξίας και ξεπέρασε τον Πελέ στη μάχη του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής.

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βολιβία θα το θυμάται για πάντα ο Λιονέλ Μέσι. Δεν ήταν μόνο η φιέστα που ακολούθησε για την κατάκτηση του Copa America στην οποία ο Αργεντινός λύγισε.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατάφερε να γράψει το όνομά του δίπλα σε ακόμα ένα μεγάλο ρεκόρ αφού πλέον είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στις διοργανώσεις της Conmebol.

Με αυτά τα τρία γκολ που πέτυχε έφτασε τα 79 και πλέον έχει δύο περισσότερα από τον δεύτερο ο οποίος είναι ο θρυλικός Πελέ με 77.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αφού πέτυχε και τα τρία γκολ της Αργεντινής στην επικράτησή της με 3-0. Μάλιστα, το πρώτο εξ αυτών ήταν χάρμα οφθαλμών και ανάλογο της τεράστιας αξίας του “Λίο”.

Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 14′ και στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο 64′ και στο 88′ για να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του.

 

Εύκολα η Βραζιλία, πήρε το ντέρμπι η Ουρουγουάη στο 92′

Πέρα από τη νίκη της Αργεντινής είχαμε και άλλα σημαντικά ματς στο πλαίσιο των προκριματικών. Η Βραζιλία είχε εύκολο έργο απέναντι στο Περού.

Η σελεσάο με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο καθάρισε την υπόθεση νίκη. Ο Εβέρτον στο 14′ και ο Νεϊμάρ στο 40′ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0.

Σημαντική νίκη για την υπόθεση πρόκριση πήρε στο ντέρμπι της βραδιάς η Ουρουγουάη απέναντι στον Ισημερινό. Οι Ουρουγουανοί επικράτησαν 1-0 με τον Περέιρο να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ήττα αυτή του Ισημερινού επέτρεψε στην Κολομβία να τον φτάσει στη βαθμολογία. Οι Κολομβιανοί επικράτησαν 3-1 της Χιλής με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόρχα ο οποίος πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα της ομάδας του. Ο Μενέσες μείωσε προσωρινά για τους Χιλιανούς, αλλά ο Ντίας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 74′.

Τέλος η Παραγουάη επικράτησε 2-1 της Βενεζουέλας και παρέμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

  • Παραγουάη – Βενεζουέλα 2-1 (7′ Μαρτίνες, 46′ Κάκου / 90′ Τσανσελόρ)
  • Ουρουγουάη – Ισημερινός 1-0 (92′ Περέιρο)
  • Κολομβία – Χιλή 3-1 (19, 20 Μπόρχα, 74′ Ντίας / 56′ Μενέσες)
  • Αργεντινή – Βολιβία 3-0 (14′, 64′, 88′ Μέσι)
  • Βραζιλία – Περού 2-0 (14′ Εβέρτον, 40′ Νεϊμάρ)

Βαθμολογία (9 αγώνες)

  1. Βραζιλία 24 -8αγ.
  2. Αργεντινή 18 -8αγ.
  3. Ουρουγουάη 15
  4. Ισημερινός 13
  5. Κολομβία 13
  6. Παραγουάη 11
  7. Περού 8
  8. Χιλή 7
  9. Βολιβία 6
  10. Βενεζουέλα 4

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η ομάδα που θα καταταγεί 5η θα δώσει αγώνα μπαράζ με μία ομάδα από την ζώνη της Ωκεανίας.

ΠΗΓΗ: sport24.gr