ΕΟΚ: Νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Λιόλιος, εκτός ΔΣ ο εκλεκτός του Βασιλακόπουλου

Τέλος εποχής στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και αρχή μιας νέας, καθώς μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα (12/9) ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος.

Μάλιστα εξελέγη με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Παναγιώτη Φασούλα, που έπιασε το όριο του 25% για να μπει στο ΔΣ. Εκτός 25% ο Άγγελος Παπανικολάου, που δεν εκλέγεται καν.

Συγκεκριμένα, ο Λιόλιος έλαβε 335 ψήφους, δηλαδή πάνω από το 50% και βγήκε με ποσοστά… αυτοδυναμίας.

Τη 2η θέση πήρε η παράταξη του Φασούλα (180 ψήφοι), ο οποίος θα μπει στο ΔΣ της ΕΟΚ, με τον Παπανικολάου να έρχεται 3ος (90 ψήφοι) και να μένει εκτός.

Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου βγάζει τουλάχιστον 12 συμβούλους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ και παίρνει αυτοδυναμία.

Από τα 628 εγγεγραμμένα σωματεία ψήφισαν 611 που είναι «ρεκόρ» συμμετοχής από το 2008 και μετά (588 το 2008, 562 το 2012, 571 το 2016).

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και το πρωτόγνωρο σύστημα ηλεκτρονικής διεξαγωγής μέσω του «Ζευς» λειτούργησε χωρίς προβλήματα.

Από το πρωί ξεκίνησε η απολογιστική Γενική Συνέλευση με τους παράγοντες να παίρνουν το λόγο και να καταθέτουν τις απόψεις τους για τα πεπραγμένα, ενώ στη συνέχεια εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.

Στη συνέχεια μίλησαν οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι Λιόλιος, Φασούλας, Παπανικολάου και στη συνέχεια τα σωματεία ψήφισαν τους… εκλεκτούς τους.

Το επόμενο στάδιο ήταν η έναρξη της ψηφοφορίας για τον εκπρόσωπο της ΕΟΕ (υποψήφιοι οι Ευθύμης Ρεντζιάς, Βαγγέλης Λιόλιος, Τάκης Τσαγκρώνης), που κράτησε παραπάνω ωστόσο από την προγραμματισμένη ώρα λόγω αιτήματος της πλευράς του Βαγγέλη Λιόλιου.

ΠΗΓΗ: fosonline.gr