Λάκωνες μάγκες στο «κλουβί» απέναντι σε μια πολύ δυνατή Προοδευτική

Παρά την ήττα στο 93ο λεπτό ο Άρης Σκάλας έδειξε τι σημαίνει Λακωνικό ποδόσφαιρο σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες στη Ελλάδα με αντίπαλο μια πολύ ισχυρή Προοδευτική. Η ομάδα της Σκάλας ήταν 2 λεπτά μακριά από την παράταση και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου με άδικο τρόπο και μια αμφισβητούμενη φάση – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Αυτό που θέλει να βλέπει ο κάθε φίλαθλος μιας ομάδας είναι πάθος, ψυχή, δύναμη και μαγκιά. Δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα.

Θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές να ματώνουν την φανέλα, να παίζουν δυνατά με ψυχή, και να τα δίνουν όλα για τον τόπο τους, την ομάδα τους, και τους φιλάθλους της, αυτό μετράει στο τέλος. Δεν σκέφτεσαι αντίπαλο και έδρα μπαίνεις στο γήπεδο και τα δίνεις όλα.

Όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα, ακόμη και το αποτέλεσμα.

Μια Προοδευτική που ήταν πολύ πιο μπροστά στην προετοιμασία της – ξεκίνησε από το Καρπενήσι, περισσότερα φιλικά, πολύ ποιοτικό ρόστερ με στόχο τον πρωταθλητισμό – σε σχέση με τον Άρη Σκάλας. Η δυναμικότητα της, την οποία είχε αποδείξει πριν λίγες ημέρες με την εύκολη πρόκριση απέναντι στη Σαντορίνη στον Α’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Οι ποδοσφαιριστές του Μπένου, παρά τις απουσίες – πέντε, έλειπαν οι Εμέκα, Γιάννης Παπαδόπουλος, Λεϊμονίτης, Σταυρόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος – προηγήθηκαν με τον Σταμογιάννο στο 54ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αλλά στις καθυστερήσεις με ένα πικρό και άδικο τρόπο ο διαιτητής έδειξε σέντρα με μόλις 1 λεπτό να απομένει.

Με το που έγινε η κλήρωση είχαμε επικοινωνήσει με άνθρωπο της διοίκησης του Άρη Σκάλας και μας είχε πει συγκεκριμένα πάμε να παίξουμε δυνατά με ψυχή σαν πραγματικοί Λάκωνες.

Από τότε είχαμε καταλάβει ότι ο Άρης Σκάλας θα αποδειχθεί πολύ σκληρό καρύδι για την Προοδευτική.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους διοικούντες της Σκάλας και τον Γιώργο Μπένο που φτιάχνουν μια αμιγώς Λακωνική ομάδα – 17 Λάκωνες ποδοσφαιριστές – προβάλλοντας και τιμώντας την ιστορία τόσο της ομάδας όσο και του Λακωνικού ποδοσφαίρου.

Το αθλητικό site της Λακωνίας τους εύχεται μια καλή αγωνιστική περίοδο και με εμφανίσεις σαν την σημερινή η επίτευξη των στόχων τους είναι δεδομένη.