Έτος 2021 και οι ομάδες της Σπάρτης ψάχνουν γήπεδο να κάνουν προπόνηση!!!

Οι ποδοσφαιρόφιλοι της Σπάρτης έχουν την χαρά φέτος να διαθέτουν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες που θα μετέχουν στο τοπικό πρωτάθλημα της Λακωνίας, τον Α.Ο. Σπάρτης και τον Πανλακωνικό Σπάρτης.

Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο στην δύσκολη σε πολλά επίπεδα, εποχή του κορωνοϊού.

Το τραγικό της ιστορίας- που είναι για γέλια και για κλάματα – όμως είναι ότι αυτές οι ομάδες ψάχνουν συνεχώς γήπεδο να κάνουν προπόνηση!

Με το Σαϊνοπούλειο καθώς και το γήπεδο της Λογγάστρας να είναι κλειστά, τα δυο μοναδικά διαθέσιμα γήπεδα αυτή τη στιγμή είναι το Ενωσιακό Γήπεδο της ΕΠΣ Λακωνίας στο οποίο προπονείται ο Πανλακωνικός Σπάρτης και το γήπεδο στο Ξηροκάμπι.

Προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης δεν μπορούν να γίνουν αφού το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενεί τους επίσημους αγώνες των ομάδων τα Σαββατοκύριακα.

Είναι απορίας άξιο πως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο με τα γήπεδα του μεγαλύτερου Δήμου της Λακωνίας και ειδικότερα της Σπάρτης.

Kαι κάνουμε και το σταυρό μας που υπάρχει το Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Λακωνίας στο οποίο είναι δυνατή η προπόνηση να γίνει και βραδινές ώρες και έχει αντικατασταθεί πρόσφατα ο πλαστικός χλοοτάπητας.

Ο Αμυκλιακός έχει το δικό του γήπεδο στις Αμύκλες αλλά δυστυχώς δεν έχει μπει ακόμη ο φωτισμός προκειμένου να είναι δυνατή και η βραδινή προπόνηση.

Και πρέπει να σημειωθεί ότι και στο γήπεδο του Ξηροκαμπίου προπονείται και ο Απόλλων Ξηροκαμπίου ο οποίος επίσης θα συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα της Λακωνίας όπως και ο Αμυκλιακός και οι δύο ομάδες της Σπάρτης.

Επιβάλλεται ο Δήμος Σπάρτης να βρει μια λύση και να βελτιώσει την εικόνα των ποδοσφαιρικών γηπέδων, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά σε όλους τους χώρους τους – αποδυτήρια, αίθουσες, τον χώρο που περιβάλλει τον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες ακόμη και το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης … με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε να μιλάνε για τραγικές εικόνες.

Σπαρτιάτες, ετοιμαστείτε για καφεδάκι στην όμορφη πλατεία στο Ξηροκάμπι.

Και ούτε φυσικά είναι καλό για ένα γήπεδο να φιλοξενεί τις προπονήσεις δύο ή τριών διαφορετικών ομάδων.

Το isports.gr θα σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να δοθεί άμεσα λύση και να εξυπηρετεί όλες τις ομάδες.