Γ’ Εθνική: Οι πρώτες διαρροές για τον καταρτισμό των ομίλων

Ο Άρης Σκάλας πιθανόν να βρεθεί σε όμιλο με ομάδες του Πειραιά, της ΕΠΣ Ανατολικής και της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

Η ΕΠΟ έχει κάνει έναν σχεδιασμό για τους ομίλους της Γ’ Εθνικής, αλλά περιμένει ομάδες από τη Super League 2. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια από την ΕΕΑ λήγει την Πέμπτη και στη συνέχεια θα γίνει ο τελικός καταρτισμός των ομίλων. Η επικύρωση θα γίνει τη Δευτέρα (27/9) στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς έως τότε μπορεί να προκύψουν νέα δεδομένα, αλλά ίσως υπάρξει και νέα καθυστέρηση.

Ήδη οι Ρόδος, Καβάλα έχουν εξασφαλίσει θέση στην κλήρωση της Super League 2, μέσω απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, στο οποίο προσέφυγαν για να ανατρέψουν την αρνητική απόφαση της ΕΕΑ για την αδειοδότηση. Παράλληλα, ο Ασπρόπυργος δήλωσε συμμετοχή στη SL2, θέλοντας να πάρει τη θέση του Πανιωνίου και πρέπει άμεσα να κάνει τα απαραίτητα (εγγυητική επιστολή, μετοχικό κεφάλαιο) για να καταθέσει φάκελο στην ΕΕΑ και να επικυρωθεί η συμμετοχή του.

Οι εκκρεμότητες παραμένουν και θα υπάρχουν και μετά την προθεσμία της Πέμπτης, αναγκάζοντας την ΕΠΟ να είναι πιο… δημιουργική στον καταρτισμό των ομίλων.

Πάντως, η καθυστέρηση των εξελίξεων στη Super League 2, δεν αποκλείεται να προκαλέσει και νέα καθυστέρηση στην έναρξη της Γ’ Εθνικής, καθώς οι προσφυγές και όλες οι εκκρεμότητες ίσως ξεκαθαρίσουν στις 30 Σεπτεμβρίου. Κάτι τέτοιο καθιστά δύσκολο η σέντρα θα γίνει στις 3/10.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές, υπολογίζονται κάποιες ομάδες της Super League 2 στους ομίλους με… αστερίσκο, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να αγωνιστούν στην επαγγελματική κατηγορία. Εξάλλου, η κλήρωση της Γ’ Εθνικής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (27/9, 14:00).

Αναφορικά με τους ομίλους, πάντα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο που θα πάνε οι νησιωτικές ομάδες. Στην ΕΠΟ υπάρχει το πλάνο για συνδυασμό των κρητικών ομάδων, που είναι 8, με τις δύο των ΕΠΣ Κυκλάδων, αν και υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες, μιας και δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυκόνου και Σαντορίνης με την Κρήτη.

Όσον αφορά τις ομάδες της Αθήνας, σχεδιάζεται να συνδυαστούν με αυτές των Δωδεκανήσων, Εύβοιας και Αργολίδας, ενώ του Πειραιά με αυτές της Λέσβου, της ΕΠΣΑΝΑ, της ΕΠΣΔΑ και της Λακωνίας.

ΠΗΓΗ: onsports.gr