Κύπελλο Λακωνίας: Οι ομάδες της περιόδου 2021-22

SAMSUNG CSC

Κ Λ Η Ρ Ω Σ Η  ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021 – 2022 (Α΄ΦΑΣΗ)

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. θα διεξαχθούν ως εξής :

1η Φάση : Οι ομάδες που δηλώσαν ότι θα συμμετάσχουν στους αγώνες Κυπέλλου θα χωριστούν σε δυο γεωγραφικές περιφέρειες, μια των δώδεκα (12) ομάδων και μια των δέκα (10) ομάδων, οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μονές συναντήσεις.

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Σύνολο αγώνων: 11

Προκρίνονται 11 ομάδες

2η Φάση : Θα συμμετέχουν οι έντεκα (11) νικήτριες ομάδες από την 1η Φάση, θα δημιουργήσουν τέσσερα (4) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν τέσσερεις (4) νικήτριες Ομάδες οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μονές συναντήσεις, θα προκριθούν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση τρεις (3) ομάδες

Σύνολο αγώνων: 4

Προκρίνονται 7 ομάδες

3η Φάση : Θα συμμετέχουν οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες της 2ης Φάσης, οι τρείς (3) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα και η μια (1) ομάδα της Γ΄Εθνικής. Σύνολο ομάδων οκτώ (8).

Μετά από κλήρωση δημιουργούνται τέσσερα (4) ζευγάρια και θα προκύψουν τέσσερες (4) νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες. Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη, σε περίπτωση που ομάδα ανώτερης κατηγορίας κληρωθεί πρώτη τότε γηπεδούχος ομάδα θα είναι η ομάδα κατώτερης κατηγορίας.

Σύνολο αγώνων: 4

Προκρίνονται 4 ομάδες

Στη Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι)

 

Ημιτελικά : Θα συμμετέχουν οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες της 3ης Φάσης και θα προκύψουν δυο (2) νικήτριες ομάδες μετά από διπλούς αγώνες. (εντός και εκτός έδρας)

Ο τελικός για την ανάδειξη του Κυπελλούχου της Ένωσης θα ορισθεί με νέα απόφαση του Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. και θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης η τυπικά γηπεδούχους ομάδα.

Ως έδρα του τελικού ορίζεται το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Σπάρτης.

Στην Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ) ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Για τους μονούς αγώνες του Κυπέλλου, τα έξοδα διαιτησίας, παρατηρητή διαιτησίας και παρατηρητή αγώνα, επιβαρύνουν με 50% καθ’ ένα εκ των δύο διαγωνιζομένων σωματείων.

Τα έξοδα του ιατρού αγώνα καταβάλλονται από τα γηπεδούχα Σωματεία.

Στους διπλούς αγώνες τα έξοδα διαιτησίας, παρατηρητή διαιτησίας, παρατηρητή αγώνα, ιατρού αγώνα καταβάλλονται από τα γηπεδούχα Σωματεία

Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα σε αγώνες που κρίνει ότι θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση φιλάθλων να διενεργεί η ίδια την οικονομική οργάνωση και διαχείριση του αγώνα.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο είναι εικοσι τριες (23) και είναι :

1 Γ Εθνικής, 22 Α΄ Κατηγορίας

Α΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Α.Ε. ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ

ΑΘΛΗΤ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΤΑ Ο ΑΙΑΝΤΑΣ

Α.Ο. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

Α.Ο. ΚΡΟΚΕΩΝ

Α.Ο. ΜΥΡΤΕΑΣ

Α.Ο. ΣΠΑΡΤΗ 2021

Α.Π.Σ. ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ “Ο ΤΡΙΝΑΣΙΑΚΟΣ”

Γ.Σ. ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ

Μ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

ΠΑΝΛΑΚΩΝΙΚΟΣ Α.Σ. ΣΠΑΡΤΗΣ

Π.Α.Ο ΣΜΥΝΟΥΣ

Π.Σ. ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ

 

Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Α.Ο. ΒΡΟΝΤΑΜΑ “Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ”

Α.Π.Ο. ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Α.Π.Ο. ΒΕΛΙΩΝ

Α.Σ. ΒΑΤΙΚΩΝ “Ο ΕΘΝΙΚΟΣ”

Α.Σ. ΒΟΙΑΣ

Α.Σ. ΝΙΑΤΩΝ “ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ”

ΚΑΣΤΡΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

Ο.Φ. ΜΟΛΑΩΝ Ο ΜΟΛΑΙΚΟΣ