8η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού στο Ξηροκάμπι (φωτογραφίες)

0
26

Την ευκαιρία να βρεθούν στους αθλητικούς χώρους εντός του σχολικού ωραρίου είχαν οι μαθητές του Ξηροκαμπίου για τον εορτασμό της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας σχολικού αθλητισμού – και Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού – . Στην εκδήλωση οι μαθητές ανακάλυψαν το αθλητικό ιδεώδες και μυήθηκαν στην μαγεία των αθλημάτων από καταξιωμένους αθλητές και προπονητές αφού στο γήπεδο Ξηροκαμπίου «Ν.Παπαδάκος» παρευρέθησαν οι :

Χριστακάκος Γεώργιος – πρωταθλητής Ελλάδος στον ακοντισμό ,αθλητής της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού

Μασούρας Χρήστος – Σπαρταθλητής και 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης

Μανουηλίδης Απόστολος – πρωταθλητής Ελλάδας στην Πάλη επί σειρά ετών και νυν προπονητής στο Λεωνίδα Σπάρτης

Ρηγάκος Ιωάννης – Ομοσπονδιακός προπονητής Πελοποννήσου στην πετοσφαίριση.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ .Φώτης Πολίτης , ο οποίος απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε : « Ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της κανονικής μας ζωής. Υπάρχει η νίκη και η ήττα. Μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η προσπάθεια , η συμμετοχή , η συνεργασία , η άμιλλα, ο σεβασμός . Ο αθλητισμός μας προσφέρει σπάνιες συγκινήσεις και συμβάλλει ώστε να έχουμε νου και σώμα υγιή. Απολαύστε την ημέρα και διδαχθείτε από τους πρωταθλητές μας . Θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Διδασκόντων για την πρωτοβουλία…». Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης από την Δ/νση Π.Ε. Λακωνίας ο Προϊστάμενος Εκαπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αντ. Κωνστάνταρος και η Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Νικολέτα Σγούρου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τον Ο.Ν.Α. Δήμου Σπάρτης για την παραχώρηση του γηπέδου καθώς και Συνεταιρσμό «ΛΑΚΩΝΙΑ» για την χορηγία χυμών για όλους τους συμμετέχοντες στην δράση.