Η τοποθέτηση του Περγαντή και οι παρεμβάσεις Καρμοίρη, Κονίδη (βίντεο)

O Πρόεδρος του ΟΝΑ του Δήμου Σπάρτης, Σταύρος Περγαντής τοποθετήθηκε για την καταγγελία Νικόλαρου, το θέμα των γηπέδων, τον Α.Ο. Σπάρτη, τον ΠΑΣ Σπάρτης, τον Αστέρα Βλαχιώτη – Αστέρα Λακωνίας (ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΝΑ Δήμου Σπάρτης χαρακτηριστικά ότι αυτή την ονομασία είπε ο Πρόεδρος της ομάδας), τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες και το Σπάρταθλον.

Ξεκίνησε από τα περαστικά στην Ειρήνη Γιάννε που τερμάτισε το Σπάρταθλον:

Περαστικά στην Ειρήνη την Γιάννε που βρίσκεται στο Νοσοκομείο, που έκανε ένα σκληρό αγώνα. Να ξεπεράσει τα προβλήματα και να επανέλθει.

Ο Σταύρος Περγαντής ξεκίνησε απαντώντας στην καταγγελία του Δημήτρη Νικόλαρου την χρονική στιγμή 2:10:10 (βίντεο στο τέλος του άρθρου) και στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των γηπέδων 2:12:25 (βίντεο στο τέλος του άρθρου) ξεκινώντας συγκεκριμένα από τον Α.Ο. Σπάρτης:

Πάμε στην ομάδα της Σπάρτης που ιδρύθηκε φέτος, ο Α.Ο. Σπάρτης. Σαν ιστορικότητα είναι Α.Ο. Σπάρτης, όμως δεν είναι η ίδια η Σπάρτη όπως ήταν παλιά. Όμως εμείς, δώσαμε το γήπεδο της Σπάρτης και έκαναν και προπόνηση, όπως δώσαμε και στον ΠΑΣ Σπάρτης. Και μάλιστα κάποια στιγμή ενώ μας είχαν πει θα κάνουμε προθέρμανση γύρω γύρω για να μην καταπονείται το χορτάρι οι κύριοι αυτοί είχαν μπει μέσα. Σε αυτό το σωματείο δεν έχουμε ποτέ μιλήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο, ποιος είναι ο Πρόεδρος, δυο άνθρωποι με παίρνουν τηλέφωνο, ο κύριος Αναγνωστόπουλος και ο κύριος Κουβούσης.

Ενώ με το σωματείο ΠΑΣ Σπάρτης μιλήσαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράσαμε τα προβλήματα που έχουμε όσον αφορά τα γηπεδικά είπαμε πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και είπαμε πως θα βρεθούν οι λύσεις προκειμένου το σωματείο αυτό που πραγματικά έχει 300 παιδιά που τα βλέπω και κάνουν προπόνηση και μάλιστα συνεργαστήκαμε τόσο καλά και πήγαν για προπόνηση στο γήπεδο των Αμυκλών και στο Ενωσιακό της ΕΠΣ Λακωνίας. Άρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Όσον αφορά την ιστορία, ιστορία έχουν πολλές ομάδες όμως για να αποκτήσει αυτή η ομάδα πάλι την ιστορία της πρέπει να καταξιωθεί. Δεν μπορεί να ιδρύει κάποιος ένα σωματείο και ξαφνικά πρέπει να μπει στο γήπεδο της Σπάρτης. Το γήπεδο της Σπάρτης όπως έχουμε και το χαρτί από τον γεωπόνο, μια σελίδα, λέει ότι εβδομαδιαίως πρέπει να χρησιμοποιείται 5 ώρες με μέγιστη ημερήσια χρήση 90 λεπτών. Εμείς το είχαμε δώσει για παραπάνω και για αυτό τώρα το κλείσαμε για να γίνει πάλι επανασπορά και να γίνει πάλι η συντήρησή του.

Όσον αφορά τον Αστέρα Βλαχιώτη που θα ονομαστεί Αστέρας Λακωνίας όπως είπε και ο Πρόεδρός του. Η ομάδα αυτή έπαιζε από πέρυσι δεν είναι φετινή εφεύρεση δικιά μας, έπαιξε από πέρυσι και μάλιστα παρακολούθησαν πάρα πολύ κόσμος, Σπαρτιάτες, την υποστηρίζουν ακόμη, και θέλουν γιατί έχει ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα.

Και μάλιστα ας είναι επαγγελματική, έχει δώσει αρκετά λεφτά ο κύριος Μαρτσούκος και για την Σπάρτη είναι ευνοϊκό να υπάρχει μια τέτοια ομάδα. Προκειμένου οι άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, όπως όλοι μας να πάνε εκεί πέρα. Εμείς δεν είπαμε θέλουμε τον Αστέρα Βλαχιώτη και αφήνουμε τις ομάδες της Σπάρτης. Όμως ο Αστέρας Βλαχιώτη επειδή είναι μια επαγγελματική ομάδα και έτσι θα αναδείξει την Σπάρτη γιατί θα παιχτεί στα ΜΜΕ, δηλαδή η ΕΡΤ3 θα δείξει παιχνίδια, όποια άλλα κανάλια δείξουν παιχνίδι, σε σχέση με τα ερασιτεχνικά. Είναι καλύτερο να βοηθήσουμε και αυτή την ομάδα, περισσότερο.

Όμως αυτή τη στιγμή, σήμερα παρέδωσε ο γεωπόνος το γήπεδο της Λογγάστρας και η Λογγάστρα αυτή τη στιγμή δεν κατεβάζει ομάδα. Και ο Πρόεδρος, ο Ανδρέας Σουλτάνης μου έλεγε ότι στις 25 του μηνός θέλει το γήπεδο για να κατεβάσει ομάδα. Τα Χρύσαφα πάλι δεν κατέβασαν ομάδα και έχουμε ένα γήπεδο 80 χιλιάδων. Προτείνουμε κάποιες ημέρες να πάνε σε αυτά τα γήπεδα και όσον αφορά την διεξαγωγή του αγώνα να δούμε για την Σπάρτη.

Λέμε κάτι κακό; Το γήπεδο του Ξηροκαμπίου πηγαίνει και ο Αστέρας Βλαχιώτη – Αστέρας Λακωνίας, πηγαίνει και ο Α.Ο. Σπάρτης. Για το Ενωσιακό έχουμε έρθει σε διαπραγμάτευση με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας, τον κύριο Τάκη Καρρά, που το 26 θα έρθει στο Δήμο και ζητάμε να βρούμε μια λύση όσον αφορά την συμβολαιογραφική πράξη, να πληρώνουμε όλα εμείς, νερό, ρεύμα και τέτοια, να μπορέσουμε να δώσουμε άλλο ένα γήπεδο με φώτα που δεν έχουμε φώτα. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν έχουμε γήπεδο με φώτα.

Όσον αφορά τον αθλητισμό αγαπητοί, γνωρίζω πολλά περισσότερα από εσάς και επειδή έχω παίξει και στον Α.Ο. Σπάρτη μπάλα  και σε δέκα ομάδες γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω. Να μου επιτρέψετε γιατί πραγματικά με στενοχωρεί  ότι σας λένε κάποια πράγματα κάποιοι και νομίζετε ότι εγώ θέλω να βλάψω κάποιο σωματείο. Μακάρι να είχαμε τα γήπεδα για να βοηθήσουμε όλο το κόσμο, να αθληθούν τα παιδιά μας, να έχουμε γήπεδα να προσφέρουμε.

Τώρα τους έπιασε στον Α.Ο. Σπάρτη ότι δεν είναι ο Δήμος του Αστέρα Βλαχιώτη και όταν ήταν οι παιδικοί αγώνες και πήγαιναν στο εξωτερικό έπαιρναν παιδιά από την Γλυκόβρυση και από το Βλαχιώτη και το δικό μου παιδί και τα παιδιά τα Σπαρτιατόπουλα δεν πηγαίναν πουθενά. Ας πάνε στον Δήμο Ευρώτα να ζητήσουν να πάρουν τα Σπαρτιατόπουλα και να δείτε τι θα σας πουν. Αλλά τότε τα Σπαρτιατόπουλο δεν έκαναν και πληρώναμε εμείς για να πάνε για ταξίδι στο εξωτερικό. Αυτά σας τα έχουν πει οι κύριοι, δεν σας τα έχουν πει. Έτσι είναι γιατί πήραν τον αναδεξιμιό τους από την Γλυκόβρυση, τα παιδιά από το Γύθειο να πάνε παίξουν ποδόσφαιρο και κανένα άλλο παιδί Σπαρτιατόπουλο δεν επιλέχθηκε να πάει εκεί πέρα. Και πλήρωσα εγώ, εσείς και όλοι οι συνδημότες για να πάνε αυτά τα παιδιά. Όχι ότι δεν λέγονται παιδιά αλλά είναι σε άλλο Δήμο. Τώρα που συμμετέχει ο Δήμος Ευρώτα στους παιδικούς αγώνας να πούμε στο Δήμαρχο να πάρετε και Σπαρτιατόπουλα, να δείτε τι θα σας πει.

Δίνουμε μια προτεραιότητα στον Αστέρα Βλαχιώτη, δίνουμε προτεραιότητα το γήπεδό μας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση όμως θα φτιαχτεί μέχρι τα Χριστούγεννα πιστεύω να είναι έτοιμο το γήπεδο της Πλατάνας και από εκεί και πέρα έχουμε το γήπεδο της Λογγάστρας δεν υπάρχει ομάδα, στο γήπεδο των Χρυσάφων δεν υπάρχει ομάδα, να κοιτάξουμε το Ενωσιακό, το γήπεδο του Ξηροκαμπίου είναι σε πάρα πολύ κατάσταση, βάλαμε σωλήνα που 12 χρόνια δεν μπορούσαν να βάλουν και τώρα ποτίζεται πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Ερώτηση Καρμοίρη: Τις αποφάσεις για το που θα δοθούν τα γήπεδα τις παίρνει ο Πρόεδρος του ΟΝΑ ή το Διοικητικό Συμβούλιο

Περγαντής: Ποτέ δεν είχα πάρει κανένα Διοικητικό Συμβούλιο καμία τέτοια απόφαση

Ερώτηση Καρμοίρη: Δηλαδή σαν Πρόεδρος αποφασίζετε

Περγαντής: Σαν Πρόεδρος είμαι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παρέμβαση Κονίδη: Στο Ενωσιακό πληρώνουν ένα 50αρικο για προπόνηση.

Είμαστε σε συζήτηση και έχουμε κλείσει ραντεβού με την κυρία Δεδεδήμου και εγώ και ο κύριος Καρράς για να βρούμε την λύση.