Η πρώτη μάχη της Σάκκαρη στους τελικούς WTA.

Το βράδυ της Πέμπτης (11/11, 22.00) η Μαρία Σάκκαρη αρχίζει την προσπάθειά της στο WTA Finals με την Ίγκα Σβιόντεκ να είναι η πρώτη αντίπαλός της.

Η ώρα για να κάνει την πρώτη της παρουσία σε WTA Finals έφτασε για την Μαρία Σάκκαρη. Η 26χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης (11/11, 22.00, COSMOTE SPORT 9HD, LIVE SPORT24) κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ.

Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο τενίστριες και όλες είναι μέσα στο 2021. Η Σάκκαρη (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) έχει το απόλυτο κόντρα στην Πολωνή και μάλιστα δίχως να χάσει σετ. Στην πρώτη τους χρονικά αναμέτρηση στο Ρολάν Γκαρός είχε επικρατήσει 6-4, 6-4, ενώ στη δεύτερη στην Οστράβα είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 7-5.

Η 20χρονη Σβιάντεκ βρίσκεται στο Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης ως επιστέγασμα της εξαιρετικής της χρονιάς, ενώ η κορυφαία της στιγμή ήταν η κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός το 2020.

Είναι μία αθλήτρια η οποία αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι, της αρέσει να παίρνει ρίσκο με τα χτυπήματά της μέχρι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για έναν winner (συνήθως από το backhand της), ενώ διαθέτει ένα από τα πιο δυνατά forehand στο tour. Βέβαια, όλα τα παραπάνω την οδηγούν και σε πολλά αβίαστα λάθη

Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται επίσης η Λευκορωσίδα Σαμπαλένκα, Νο2 στην WTA, και η Ισπανίδα Μπαντόσα, Νο 10 στον κόσμο (θα αγωνιστούν μεταξύ τους την Παρασκευή 03:30). Η Σάκκαρη θα παίξει ξανά το Σάββατο.

ΠΗΓΗ: sport24.gr