Ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος βραβεύτηκε για την προσφορά του στον Αθλητισμό, τη Νεολαία και την Κοινωνία.

Ο Σπαρτιατικός Γ.Σ. στη γιορτή των Κορυφαίων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, που διοργανώθηκε για 68η χρονιά.
Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρευρέθηκαν η ελίτ των αθλητών και αθλητριών, των ομάδων και των προπονητών, καθώς και όσοι ξεχώρισαν για το ήθος και την κοινωνική προσφορά τους.
Ο ΠΣΑΤ τίμησε τον Σπαρτιατικό Γ.Σ. με το ΕΠΑΘΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.
Συγκεκριμένα ο ΠΣΑΤ αναφέρει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο: « Ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος βραβεύεται για την προσφορά του, επί 126 συναπτά χρόνια, στον Αθλητισμό, τη Νεολαία και την Κοινωνία. Ο Σπαρτιατικός ιδρύθηκε ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Α ́ Ολυμπιακών Αγώνων και έχει ως έμβλημά του τους Διόσκουρους. Όλα αυτά τα χρόνια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην κοινωνική ζωή της Λακωνίας. Χιλιάδες νέοι και νέες έκαναν τα πρώτα τους βήματα με τη φανέλα του συλλόγου. Σήμερα, καλλιεργεί πέντε τμήματα στίβο, ποδηλασία, μπάσκετ βόλεϊ και τένις.»
Το έπαθλο παρέλαβε, από την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΥΕΑ), Αγγελική Γυπάκη, ο Πρόεδρος του Σπαρτιατικού Γ.Σ Παναγιώτης Πριστούρης.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Σπαρτιατικού, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, για την ιδιαίτερη αυτή τιμητική βράβευση. Αναφέρθηκε στο ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Σπαρτιατικός στα 126 χρόνια από την ίδρυσή του και τη συστηματική προσπάθεια διάδοσης του αθλητικού και ολυμπιακού πνεύματος. Επίσης επισήμανε ότι, αυτό το έπαθλο αποτυπώνει διαχρονικά την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά παραγόντων και αθλουμένων για την καθιέρωση του αθλητισμού στη ζωή μας. Ευχαρίστησε τον παρευρισκόμενο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας, προς τα αθλητικά σωματεία.
Τέλος, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές, να μην ξεχνούν το σωματείο από όπου ξεκίνησαν και τους πρώτους τους προπονητές.