Η εκδίκαση της υπόθεσης για το Αστέρας Βλαχιώτη Ζάκυνθος

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε στη μη διεξαγωγή του αγώνα Αστέρας Βλαχιώτη – Ζάκυνθος.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη ήταν η μόνη ομάδα που είχε παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σπάρτης για το ματς με τη Ζάκυνθο στις 12 Ιανουαρίου. Οι φιλοξενούμενοι, άλλωστε, δεν αναχώρησαν ποτέ από τη βάση τους, οπότε η υπόθεση πήγε στον αθλητικό δικαστή. Και εκεί αποκαλύφθηκε ότι απαγορευτικό απόπλου δεν υπήρχε, αλλά ο καπετάνιος δεν μπορούσε να αποπλεύσει για την Κυλλήνη!

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής

Στην προγραμματισμένη ώρα εκδίκασης (11.00) της υπόθεσης οι νομικοί Ασημίνα Πέππα, Δημήτρης Βαγιάκος ζήτησαν αναβολή λόγω αδυναμίας παράστασης των Απόστολου Μπίρδα, Αργύρη Λίβα αντίστοιχα. Ωστόσο, η πρόεδρος της έδρας είπε: «Δεύτερη αναβολή δεν δίνεται. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάει πολύ πίσω. Αν δικαιωθεί η Ζάκυνθος, πότε θα οριστεί το παιχνίδι;».

«Ο καπετάνιος δεν μπορούσε να οδηγήσει…»

Τελικά η υπόθεση κρατήθηκε και έπειτα από μισή ώρα οι δικηγόροι των δύο ομάδων έφτασαν στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο. Για τη Ζάκυνθο ο Μπίρδας είπε:

«Το πλοίο είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 05.30 το πρωί της Τετάρτης (12/01). Δεν υπήρχε απαγορευτικό, αλλά ο καπετάνιος δεν μπορούσε να οδηγήσει το καράβι λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Στις 05.00 εστάλη e-mail στη διοργανώτρια. Η αποστολή δεν έφυγε την προηγούμενη ημέρα, γιατί περίμενε τα τεστ κορονοϊού. Είχε πολλά κρούσματα, έπρεπε να γίνονται διαρκώς τεστ. Βγήκαν τελικά αρνητικά στις 20.00 της προηγούμενης του αγώνα και δεν υπήρχε περιθώριο να φύγει νωρίτερα».

Σε ερώτηση της έδρας αν υπήρχε άλλο δρομολόγιο, ο Μπίρδας απάντησε:

«Στις 10.00 και 10.30, αλλά δεν θα έφτανε το πούλμαν στην ώρα του. Θα έφτανε στην Κυλλήνη στις 12.00 και δεν θα ήταν στην ώρα του για το παιχνίδι στις 15.00. Υπάρχει βεβαίωση από το λιμεναρχείο για το δρομολόγιο που δεν εκτελέστηκε».

«Κάνει ό,τι θέλει η Ζάκυνθος»

Ο δικηγόρος του Αστέρα Βλαχιώτη, Αργύρης Λίβας ανέφερε:

«Τα τεστ οι ομάδες τα βγάζουν ό,τι ώρα θέλουν. Προσωπικά πήρα αποτελέσματα μέσα σε 10 λεπτά. Στη Ζάκυνθο οι παράγοντες κάνουν ό,τι θέλουν με τον καπετάνιο. Του λένε «μη λύνεις, μη δένεις…». Είναι πρωτόγωρο. Τι να πει ο καπετάνιος; Ας δεχτούμε ότι δεν έδεσε το καράβι. Μπορούσαν να φύγουν την προηγούμενη μέρα με rapid».

ΠΗΓΗ: Football League news